2022.06.14.TomiSpark

Nem fogynak eléggé a Facebook okoskészülékei

Az üzleti ügyfeleknél érződik némi emelkedés, azon kívül viszont nem éri meg forgalmazni a közösségi oldal számára a Portal nevű eszközt. Az videótelefontól sokat vártak a fejlesztők, az emberek jelentős része azonban a létezéséről sem tud.

Még 2018-ban jelentette be a Facebook, hogy saját videótelefonálásra alkalmas kütyüt dob piacra, ebből született meg a Portal, valamint a Portal Plus. Az eszközök valójában egy nagyobb előlapi kamerával ellátott tabletre hasonlítottak, az alkotók pedig abban hittek, hogy ezzel a maximumot hozhatják ki a Messengeren, és a WhatsAppon keresztül elindított videóhívásokból.

Ebben az volt a pláne, hogy egy mesterséges intelligencia figyelt minket a hívások közben, ezzel biztosítva a legmagasabb kép, és hangminőséget, de otthoni asszisztensként is alkalmazható volt, mivel kérhettünk tőle zenét, videókat, vagy amihez éppen kedvünk volt. Ezt annak köszönhetően tehettük meg, hogy a termékbe az Amazon Alexa asszisztenst építették be az olyan műveletekhez, amihez a hangunkra volt szükség.

Két kivitelt árultak belőle, a standard verzió 10 hüvelykes 1280 x 800-as, míg a drágábbik változat 15 hüvelykes, 1920 x 1080-as panelt használt, valamint ebből alakult ki a Portal TV, és a Portal Go megszületésével egy komplett termékcsalád. Az utóbbi években ez annak ellenére sem fogta meg az embereket, hogy a koronavírus miatt jóval többet kommunikáltunk egymással online.

A TheVerge, és a The Information hírei alapján a Meta hamarosan csak az üzleti ügyfeleiknek forgalmazza majd a Portalt, mivel ott még látszott valamiféle emelkedés az eladások kapcsán, viszont a frissítések továbbra is rendelkezésére állnak azok számára, akik korábban már megvásárolták.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram