2022.02.19.TomiSpark

Nem bírják a hideget a Google ajtócsengői

Egyre több okos termék fűződik a keresőóriás nevéhez, így az intelligens csengő is ezek közé tartozik. Bár alapvetően egy hasznos eszközről van szó, a felhasználók jelentős részénél ugyanaz a hiba ütötte fel a fejét a hűvösebb télnek köszönhetően.

Miután sokan panaszkodtak a Google Nest nevű csengő akkumulátorára, a vállalat egy közleményben válaszolt a problémával küzdő felhasználóknak. Az eszköz ugyanis képes vezeték nélkül működni, ám mint az kiderült, sok esetben még azután is lemerült, hogy előtte vezetékhez csatlakoztatták.

A gondot a hideg okozza, a Google elárulta, hogy a Nest és az ehhez tartozó Nest Cam nevű kamera nem szereti a mínuszokat. A kütyü 0 fok alatt képtelen normálisan töltődni, így hiába van vezetékre kötve, ha kint hagyják a zimankóban, akkor azt nem fogja meghálálni.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy semmiféle megoldás nem létezik, a Google árul olyan időjárásálló hálózati adaptert 35 dollárért, mely kiküszöböli a gondokat, illetőleg megfogalmaztak bizonyos ajánlásokat, mellyel igyekeztek megkönnyíteni az emberek dolgát.

Mivel a Nest akkuval megy, így hagyományos társaihoz képest a hidegben hamarabb merül, ugyanakkor ezzel együtt is el tudja látni a feladatát a hűvösebb idő miatt. Ugyanez igaz egyébként a napelemes töltéssel kapcsolatban is.

Ha olyan helyen lakunk tehát, ahol a környezet nem éppen megfelelő az okoseszköznek, akkor a Google szerint le kell szerelni az egész ajtócsengőt, és be kell vinni egy melegebb helyre, hogy feltöltődhessen. Amennyiben nem vagyunk biztosak abban, hogy a készülék megfelelően működik, a Google Home alkalmazásban ellenőrizhetjük a töltöttség állapotát.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram