2022.05.09.TomiSpark

Néhány BMW modellből kimarad az Android Auto és a CarPlay

Nem minden autóban lesznek alkalmazhatóak az ismert szolgáltatások. A gyártó nem szeretné, ha késések lépnének fel a chipek hiánya miatt, ám egy áthidaló megoldást is kidolgoztak a problémára.

Bár alapvetően ezzel nem lenne gond, hogy a folyamatban lévő chiphiány miatt átmenetileg az Android Auto vagy az Apple CarPlay támogatása nélkül szállít egyes járműveket a BMW. Ez a gond legfőképpen Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, és az Egyesült Államokban léphet fel.

A német márka az Automotive News Europe-nak számolt be erről, egyúttal azt is megerősítették, hogy érintett járművek június végéig kapnak majd egy over-the-air szoftverfrissítést. Nem ez az első eset, hogy a BMW a szállítási késedelmek elkerülése érdekében olyan autókat szállít, amelyekből hiányoznak bizonyos nem alapvető fontosságú funkciók. Tavaly ősszel a vállalat kihagyta az érintőképernyős funkciókat néhány járműből, szintén a globális chiphiány miatt.

Az előző esztendőben más cégek is hasonló lépésre kényszerültek, a Tesla például ugyanezzel indokolta, hogy USB-port nélkül szállítottak le autókat, de a Ford is kihagyta az Explorer SUV néhány példányából a hátsó klímaberendezést.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram