2021.07.26.admin-fazis

Nagyító alatt: a OnePlus Watch Cobalt

Három hónap telt el azóta, hogy a OnePlus Watch először forgalomba került. Az óra megjelenése igazán megosztotta a felhasználókat, hiszen széles körben érték kritikák az okoseszközt, ráadásul egyenesen rossz ár-érték arányú terméknek nyilvánították. A fejlesztők azonban most kárpótolnak a hiányosságokért.

Limitált kiadás

A cég a napokban dobta piacra a Cobalt Limited Edition termékét. Ez a változat kobaltötvözetből készült testet, zafír üveget és vegán bőrszíjat tartalmaz, természetesen ezt az ára is tükrözi. Kicsivel drágább, mint a standard modell, viszont nézzük meg, hogy megéri-e a befektetés. A OnePlus fejlesztői keményen dolgoztak az elmúlt három hónapban és a bírált funkciókat sikerült is helyrehozniuk. Lássuk, milyen változtatásokat eszközöltek a tervezők.

A standard kiadással ellentétben a Cobalt limitált kiadása kifejezetten szép dobozban került forgalomba. Igényes, szögletes dobozban, puha tapintású anyagbevonattal érkezik, éppen úgy, ahogyan egy prémium terméknél azt elvárhatjuk. Az óra párna köré csatolva helyezkedik el, alatta pedig egy mágneses USB töltőkorong, a vegán „bőrszíj” és egy fluorelasztométer hardver pihen. Töltőt sajnos nem mellékelnek, ami kissé elszomorító tény, de végtére is eltekinthetünk tőle.

A tervezés

Végeredményben a Cobalt kiadás külsőleg megegyezik a standard órával, a csiszolt rozsdamentes acél középkeret helyett azonban kobaltötvözetet használtak a tervezők, mely az első ilyen anyagból készült okosóra a világon. A kobaltötvözet nagyon finom és visszafogott arany színnel rendelkezik, inkább nevezhetnénk rosegoldnak, bár a barna és vöröses árnyalatok is dominálnak benne.

Végeredményben különleges színnel rendelkezik, ami nagy előnyt jelent azoknak, akik nem szeretik a tipikus arany színt.  A OnePlus azt állítja, hogy a kobaltötvözet kétszer olyan kemény, mint a rozsdamentes acél, bár abban az esetben, ha normál körülmények mellett használjuk az órát, ez a tulajdonság nem jelent túl sokat.

A zafírüveg kijelző azonban már több létjogosultsággal bír, hiszen ez az egyik legkeményebb anyag a gyémánt után. Ez a fejlesztés igazán jó döntés volt, hiszen az óra így kiemelkedően strapabíró, nem kell aggódni akkor, ha véletlen a földre ejtjük.

A „bőrszíj”

Az új „bőrszíj” mély, smaragd színe a türkiz varrással jól illeszkedik az óra arany színéhez. Egy meglehetősen szép, könnyen használható pillangócsattal érkezik. A már említett fekete fluorelasztométer hardvernek köszönhetően nem kell aggódni a bőröv miatt. Még akkor sem, amikor víz alá merülünk.

A vegán bőrszíj egyébként szintetikus vagy növényi eredetű anyagokból készül, viszont azt ne felejtsük el, hogy hangzatos elnevezése ellenére nem kifejezetten előnyös választás a környezetvédelem szempontjából. Az óra összességében igazán szép megjelenést nyújt, egyértelműen prémium kategóriás termékről beszélhetünk.

A szoftver

A OnePus első kiadása azért kapott annyi kritikát, mert kihagyta a mindig bekapcsolt megjelenési mód lehetőségét, ezt szerencsére orvosolták a limitált kiadás esetében. A mindig bekapcsolt mód az elvárásoknak megfelelően működik, 4 saját órapad sorozata is van.

Az AOD módot a környezeti fény nem befolyásolja, így erős megvilágítás esetén nem válik fényesebbé, amit a legtöbb felhasználó teljes joggal hiányol. Nagy hátránya még az, hogy sem óraszámokat, sem pedig alkalmazásokat nem lehet letölteni az okos-eszközre, a hangsegéd is hiányzik a repertoárból. Az első kiadás alig tartalmazott edzésmódokat, a limitált kiadás viszont annál többet sorol fel. Egy egész nap sem lenne elengedő az összes fitnesz mód bemutatására.

Végeredményben elmondhatjuk, hogy a OnePlus Cobalt kiadás valóban jó óra, viszont nem sorolható a legjobb okosórák közé, ebben a kategóriában bőven akad versenytársa a piacon. Az viszont tény, hogy az első, standard kiadáshoz képest rengeteget javult és bizonyára sok felhasználó lesz elégedett vele.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram