2021.12.11.TomiSpark

Mostantól telefonálhatunk is a Gmail segítségével

Folyamatosan fejlődik a Google levelező szolgáltatása, mely ezúttal egy újabb hasznos funkcióval bővült. A Meet és a Chat megjelenése után már a videóchatre és az egyszerű telefonálásra is lehetősége nyílik a felhasználóknak a Gmail által.

Aki figyelni szokta a Google bejelentéseit, azt valószínűleg nem érte meglepetés december 6-án, ettől a naptól kezdve ugyanis elérhetővé váltak a hang és videóhívások is az email rendszerükön belül. Bár erre már korábban is volt lehetőség, eddig csak a Google Meet videokonferencia-hívás meghívójának elküldésével tehettük meg ezt, a jövőben viszont ez is változik.

A Chat lapon keresztül tudjuk majd elérni, ahol meg kell nyitni azt a beszélgetést melyből hívást szeretnénk indítani, majd a jobb felső sarokban található telefon és videó ikonok segítségével tudjuk ezt kezdeményezni. Ami fontos, hogy egyelőre csak személyes hívásokra használható, a csoportos csevegéseket kihagyták, ugyanakkor minden Google fiókkal elérhető gyakorlatilag bárki számára.

Ezzel kapcsolatban érdekesség, hogy a csoportos beszélgetésekből is indíthatunk hívásokat, itt viszont ki kell választani azt az egy személyt, akivel telefonálni szeretnénk. Noha még nem mindenkinél jelent meg az új funkció, a The Verge információi szerint a vállalat igyekszik még karácsony előtt eljuttatni ezt az emberekhez.

A Gmail ilyen szintű fejlesztése a hírek alapján arra is utalhat, hogy a cég egyrészt szeretne egy elég komplex szolgáltatást nyújtani, másrészt jó ideje próbálkoznak már a csevegő szolgáltatásokkal, ám azok a platformok soha nem értek el igazán nagy sikerült.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram