2023.06.01.TomiSpark

Mostantól PC-n is tolhatjuk az androidos mobiljátékokat

A korábbi iparági híreknek megfelelően elindult a mindenki által jól ismert Google Play Games, ami a mobilos játékokat viszi át asztali verzióba. Ez már Magyarországon is megjelent nemrégiben, szóval mutatjuk, mit kell tudni az új felületről!

A Google Play Áruházat még azok is ismerik, akik soha életükben nem használtak olyan telefont, amin az Android futott. Az ismert alkalmazásbolt híres arról, hogy elképesztően nagy választékkal rendelkezik, ám az ott megtalálható dolgokat, így például a játékokat mostanáig csak okostelefonról, esetleg táblagépekről érhettük el.

Júniustól azonban ez is megváltozik, mivel elég sok helyen elindult a PC-s változat. Tekintve, hogy a Google már beszántotta a Stadiát, ami a felhőalapú játékokhoz lett kitalálva, így várható volt, hogy előrukkolnak majd valamilyen újdonsággal, arról pedig már 2021-ben is szót ejtettek, hogy szeretnék a mobilos játékokat elhozni azoknak is, akik inkább a laptopon vagy az asztali gépeken futtatott játékokra esküdtek.

Elsőként ezt Új-Zélandon indították el, de immáron másik 40 országban, többek között Magyarországon is elérhetővé vált a Google Play Games, egészen pontosan annak béta verziója. Ami nagyon fontos, hogy itt egy konkrét alkalmazásról van szó, amelyet a játékosoknak mindenképp le kell tölteniük a számítógépükre, a játékok futtatásához pedig éppen emiatt bizonyos rendszerkövetelményekre is szükség van.

Aki tehát részt szeretne venni ebben a bétaprogram, annak a következő minimumokra lesz szüksége:

  • Windows 10 (v2004)
  • SSD-meghajtó 10 GB szabad tárhellyel
  • IntelⓇ UHD Graphics 630 GPU vagy hasonló
  • 4 fizikai magos CPU (bizonyos játékokhoz Intel CPU szükséges)
  • 8 GB RAM
  • Windows-rendszergazdafiók
  • Bekapcsolt hardvervirtualizáció

Ezek alapján tehát jó hír, hogy nem kell feltétlen a Windows 11-et használni, azok is esélyt kapnak, akik az egy generációval korábbi operációs rendszeren nyomulnak, ugyanakkor nem jártak jól azok, akik a Mac rendszerét alkalmazzák, mivel egyelőre csak a Windows elfogadott. Ha mindezeknek sikerült megfelelni, akkor a Google-fiókunkkal léphetünk be, a programon keresztül pedig száznál is több játék közül válogathatunk, de a címek listája alighanem még bővülhet a jövőben.

A keresőóriás a Play Games hivatalos oldalán kiemelte, hogy a kiterjesztett játékélményt szeretnék megosztani a felhasználókkal, akik szinkronizálhatják is az éppen aktuális állást, valamint a játékkönyvtárunkat. Ennek köszönhetően tehát bárhol bármikor ott folytathatjuk, ahol abbahagytuk, függetlenül attól, hogy PC-n vagy telefonon kezdtünk bele a játékba.

A platformon egyébként különböző jutalmakat is begyűjthetünk, ha a Google Play Játékok szolgáltatásban vásároltunk valamilyen terméket, amit akár egy adott játékon belül is megtehetünk, mivel ez is beleszámít. A rendszer az ilyesmiért pontokat ad, amiket később beválthatunk a telefonos változathoz hasonlóan.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram