2023.02.13.TomiSpark

Mostantól nem kötelező 280 karakter alatt maradni a Twitteren

Jelentősen más módon használhatják a közösségi platformot azok, akik előfizetnek a Twitter Blue nevű szolgáltatásra. A napokban bejelentett újítás által ugyanis a mikroblog már nem is lesz annyira mikro azoknak, akik a fizetős verziót választják. Számukra meglesz a lehetőség arra, hogy kifejezetten hosszú posztokat tegyenek közzé.

A vezetőség továbbra is komolyan tervez a Twitter Blue szolgáltatással, ezért igyekeznek igazán különleges előnyöket biztosítani az előfizetőik számára. A legnagyobb lépést a sikeresség felé pedig könnyen lehet, hogy azzal tették meg, amikor bejelentették a karakterlimit jelentős bővítését a fizetős változat esetében.

Fotó: Twitter

Mivel a Twitter hivatalosan egy mikroblog, így a kezdetekkor maximum 140 karakteres bejegyzéseket lehetett kiposztolni, amit sokan kevésnek találtak, idővel pedig meghallgatván a felhasználók kéréseit ezt 280 karakteresre bővítették. Bár igazán hosszú tartalmakat még ebbe sem lehet belesűríteni, azt el kell ismerni, hogy jócskán kényelmesebbé vált a site használata.

Ugyan a karakterlimitre vonatkozó panaszkodásból már jócskán kevesebb lett ezáltal, a Twiterrel kapcsolatban a legtöbb embernek még mindig ez ugrik be, így ebből a szempontból kiváló húzás volt Elon Musk és csapata részéről, hogy a Twitter Blue keretein belül 4000 karakternél húzták meg a határt.

Ez óriási különbség a megszokott 280-hoz képest, ami pedig szintén jó hír, hogy elsődlegesen továbbra is legfeljebb ennyit fogunk látni a posztokból, a továbbiakért nekünk kell majd rákattintani a „Több megmutatása” gombra. Ami pozitív ebben, hogy ezzel a megoldással nem változik meg vagy romlik le az oldal kinézete.

A megnövelt karakterszámok lehetőségét azonban egyelőre csak az Egyesült Államokban lévő felhasználók számára tették elérhetővé, ráadásul a Techcrunch hírei szerint egyelőre még elég nyers a dolog, mivel azok, akik a weben használják a Twittert, nem tudnak piszkozatot menteni az ilyen típusú szövegeknél és az időzítés sem működik megfelelően.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram