2023.04.27.TomiSpark

Mostantól akár öt telefonról is bejelentkezhetünk a WhatsApp fiókunkba

Bár egykoron elég sok megkötés jellemezte a platformot, az utóbbi években fokozatosan lazítottak a szabályokon. Ezt megerősítendően egy újabb fontos módosítást jelentettek be.

Még 2021-ben tette közzé a Meta, hogy a WhatsApp egyes felhasználó fiókjait egy adott mobil mellett akárt más eszközökről is használhatóvá tették párhuzamosan, most pedig arról számoltak be hivatalos blogjukon, hogy innentől kezdve egyszerre akár több okostelefonról is bejelentkezhetünk párhuzamosan.

Bár biztonsági okokból korábban nem akartak változtatni az egy telefonra korlátozódó szabályzaton, ezt most mégis megtették, mivel igyekeznek eleget tenni a felhasználók kéréseinek. A most bevezetett megoldást már elég régóta igényli a közösségük, hiszen ezzel sokkal kényelmesebbé teszik a platform használatát.

Ennek megfelelően a csatlakoztatás menete is megváltozott, bizonyos megkötések viszont még így is vannak a biztonság érdekében. Korábban a telefonszám megadására volt szükség, ezt azonban felváltja a meglévő fiók csatlakoztatására utaló opció, amivel az app egy QR-kódot generál majd nekünk. Ezt kell beolvasni az elsődleges mobillal a link a device nevű menüpont segítségével.

Fotó: WhatsApp

Ami fontos kitétel, hogy a rendszerben még mindig muszáj lesz megadni, melyik az elsődleges készülékünk. Ez azért lényeges, mert bár ettől függetlenül ugyanúgy használhatjuk majd a WhatsApp alkalmazását bármilyen más okoskészüléken, ha esetleg 14 napnál tovább inaktívak voltunk az első helyre beállított eszközön, akkor a WhatsApp simán kijelentkeztet minket mindegyikről egyszerre.

Erre tehát érdemes lesz ügyelni, de ettől az apróságtól eltekintve sokak élete válik egyszerűbbé, a Meta pedig egy újabb gesztust tett a felhasználók felé, jelezvén, hogy nekik a felhasználók az elsők és persze a többség akarata érvényesül.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram