2023.03.04.TomiSpark

Mostantól akár 90 másodpercesek is lehetnek a Facebook Reels videói

Mivel a Meta semmiképp nem akar lemaradni a ByteDance és terméke, a TikTok mögött, ezért folyamatosan igyekeznek fejleszteni a platformot. A cég ezúttal a rövid videókra szakosodott szolgáltatásához jelentett be néhány újdonságot.

A Meta úgy döntött, hogy az eddigi 60 helyett 90 másodpercre növeli meg a videók maximális hosszát a Facebookon. A szolgáltatás egy jó ideje jelen van már az Instragramon, tavaly pedig globálisan is elérhetővé tették a Face-en, ám amíg az Instán már júliusban megvolt a lehetőség, hogy másfél perces felvételeket töltsünk fel, a másik helyen eddig csak az egyperces limittel lehetett dolgozni.

A Reels Facebookra szánt változatához jön még újdonságként az úgynevezett Grooves is, amely képes szinkronizálni a videók mozgását egy dal ütemére. Arra is meglesz a lehetőség, hogy az emlékekből generáljuk a Reels felvételeit, továbbá a sablonokban is nagyobb lesz a mozgástér, mivel egy meglévő sablon klipjeit saját anyagokkal is helyettesíteni lehet majd.

Fotó: Meta

A Meta állítása szerint a Reels a leggyorsabban növekvő formátum. Közleményük alapján a lejátszások száma több mint a kétszeresére nőtt az elmúlt évben a Facebookon és az Instagramon. A vállalat szerint a Reels megosztásai is megduplázódtak mindkét platformon az elmúlt 6 hónapban, ami valószínűleg annak is köszönhető, hogy augusztus óta a felhasználóknak lehetőségük van arra, hogy a rövidke videókat oda-vissza kiposztolják mindkét helyen.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram