2023.10.19.TomiSpark

Mostantól a Messengerben is elérhetjük a híreket

A szolgáltatás szempontjából egy komoly, de abszolút nem egyedi változtatásról van szó. Akárcsak a WhatsApp esetében, úgy a Messengerben is elérhetővé válnak azok a csatornák, amelyeken keresztül a tartalomgyártók egyedi hírfolyamok által érhetik el követőiket. Mutatjuk, ez hogyan néz ki a Facebook üzenetküldőjében.

Még szeptember elején váltak elérhetővé az úgynevezett Csatornák a WhatsApp felületén, amelyek teljesen elkülönültek a csevegésektől, ezeknek hála pedig többek között különböző sportcsapatok, zenészek és streaming szolgáltatók is lehetőséget kaptak arra, hogy egyedi tartalmakat osszanak meg követőikkel, privát módon.

Most szinte teljesen ugyanez érkezik a Messenger felületére is, amiről a Meta blogján számoltak be október 18-án. A leírtak alapján az említett hírfolyamok a broadcast channels, tehát közvetítő csatornák nevet kapták, ami szerintük a Facebook erőteljes eszközkészletének legújabb kiegészítője. Ezt a különböző oldalak adminisztrátorai például az alkotók és a közszereplők használhatják majd arra, hogy az eddigieknél közvetlenebb módon érhessék el követőiket és közelebb kerülhessenek hozzájuk.

Ezeken a csatornákon az adminok szavazásokat indíthatnak, színfalak mögötti fotókat vagy videókat küldhetnek, esetleg hangüzeneteket dobhatnak át az érdeklődőknek a hitelesebb tájékoztatás érdekében. Fontos azonban megjegyezni, hogy bár ezekre mind reagálhatunk majd követőként, saját üzeneteket nem tudunk küldeni a csatornákon keresztül.

A Messengerben is bevezetett újdonság egyelőre még nem érhető el mindenütt, de a Meta tájékoztatása szerint hamarosan mindenhol használatba vehetik az oldalak kezelői. Vannak tehát olyanok, akiknél már most is látszódik a lehetőség, mások viszont ide kattintva iratkozhatnak fel egy várólistára, így azonnal értesítést kapnak majd amint a saját régiójukban is elindíthatók a közvetítő csatornák.

Ha pedig a követők oldaláról nézzük a dolgokat, akkor érdemes tudni, hogy a csevegések listájában fogjuk megtalálni azokat a csatornákat, amelyekre feliratkoztunk, ha pedig ezek bármelyikében tartalmat tesznek közzé, arról értesítést kapunk. Utóbbi persze le is állíthatjuk majd a hírfolyam jobb felső sarkában lévő némítás gomb segítségével.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram