2023.01.09.TomiSpark

Mindkét irányba hajlítható kijelzőt villantott az LG

A CES során a Samsung nemrégiben már prezentált egy új technológiát a képernyőket illetően, de az LG sem maradt le a fejlesztési versenyben. A dél-koreai székhelyű vállalat most két elképesztően rugalmas OLED kijelzővel jelentkezett.

A hajtogatható kijelzők piaca jelenleg virágzik, így egyre több gyártó adja be a derekát, de természetesen mindenki igyekszik valami abszolút új dologgal jelentkezni. Az LG Display részéről most ennek jegyében mutattak meg két új innovatív kijelzőt.

Az első technológia egy 17 colos változat volt, amit laptopokba és tabletekbe szánnak az LG munkatársai. Közleményük szerint a szerkezet akár 50 ezer nyitást is gond nélkül kibír, de ami ennél is fontosabb, hogy állításuk szerint mentes a gyűrődésektől. Ezt a jelenséget a telefonoknál egyelőre nem sikerült teljesen eltüntetni a cégeknek, hiszen valamennyire mindig látszik a hajtás helye, ám az Engadget cikke szerint ebben az esetben ez csak akkor észrevehető, ha nagyon közelről figyeljük a készüléket.

Fotók: LG/Engadget

Mindez persze jól hangzik, az viszont kérdéses, hogy ez a különleges technológia mikor kerülhet bevetésre, ahogyan hasonló a helyzet a 8 colos telefonokba szánt kijelzővel is. Utóbbi miatt volt talán nagyobb felhajtás a sajtó munkatársai részéről, hiszen az LG ezt 360 fokban hajtható OLED-nek nevezte. Ezt a képernyőt ugyanis mindkét irányba összehajthatjuk, körülbelül egy újsághoz hasonlóan, ami azért jó az LG szerint, mert ezáltal több különböző üzemmódban lehet majd használni a telefont.

Az természetesen a hardvergyártókon és az alkalmazásfejlesztőkön is múlik, hogyan használják majd ki az ebben rejlő potenciált, illetőleg a tartósság kérdése is felmerülhet, de erre is gondoltak a munkálatok során. Míg a laptopokba szánt verzió 50 ezer nyitásig volt hitelesítve, addig ebben az esetben ez a szám már 200 ezerre ugrik. Kíváncsian várjuk, mikor láthatjuk ezeket az újdonságokat élesben!

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram