2021.07.26.admin-fazis

Mindent a Sony Xperia 1 III-ról

A Sony új csúcstelefonnal rukkolt elő, még az egyre csökkenő értékesítési eredmények ellenére is. A készülék nagy felbontást és magas frissítési frekvenciát kínál, így ez az első 4K 120 Hz-es kijelzővel rendelkező telefon. Ennél még többet is tud, lássuk a részleteket!

Stílusos külső

A Sony Xperia 1III esztétikus dobozban érkezik, töltővel és USB-C kábellel, semmi mást nem tartalmaz a csomagolás. A Sony alapelvei inkább a folytonosságban, mintsem az újításokban gyökereznek, e zért nem is számítottunk nagy változásokra a designt tekintve. A készülék a már jól ismerttéglalap, a minimalista stílust kedvelők kedvence.

Egyszerű, de végül is nagyszerű kinézettel. A hátsó panel Gorilla Glass 6-tal készül, ellentétben az elülső képernyőn elhelyezkedő Gorilla Glass Victus-szal. A tavalyi kiadáshoz képest annyi a változás, hogy a készülék tokja most matt, nem pedig fényes. A kétlépcsős exponáló gomb egyedülálló funkció, az oldalán emellett található még egy kártyanyílás, mely két Nano-SIM-et képes befogadni.

Hihetetlen felbontás

A Sony Xperia 1 III az első okostelefon, mely 4K felbontással és 120 Hz-es frissítési frekvenciával bír. A 4K moniker mögött 3840 x 1644 Px felbontást élvezhetünk, UHD típusú 4K-val, de 21:9 képarányban.

A 6,5 hüvelykes képátlójú pixelsűrűség páratlan 643 ppi-re vált, ekkor tapasztaljuk meg a valódi 4K élményt. A készülék maximális fényereje 560 nit, amitől nem dobunk hátast, viszont a színek reprodukciója kárpótol minket, hiszen az alkotó mód 1,5 dE2000 értéket produkál, ami igen szép teljesítmény.

Az akkumulátor

Az Xperia 1 III 4500mAh-s akkumulátorral rendelkezik, ami a tavalyi modell 4000mAh-s értékéhez képest nőtt. A tesztek során a telefon figyelemreméltó eredményeket hozott, 82 órás besorolást ért el. 

Különösen lehengerlő teljesítmény, hogy 9 órán keresztül bírta a folyamatos wifi-vel való böngészést, 120 Hz-es kijelzőn. Emellett a 13 órás videó lejátszás is elismerésre méltó teljesítmény. A telefon egyébként fél óra alatt 42%-ra tölt fel, a teljes töltéshez pedig kicsit kevesebb, mint 2 óra szükséges.

A szoftver

Az Xperia 1 III az Android 11-et futtatja, a Snapdragon 888 Chipset hajtja, ami a Qualcomm jelenlegi legjobb lapkakészlete, mely rengeteg nyers energiával rendelkezik mind a CPU, mind a grafikus részlegben. A beépített 5G modem, valamint az 5 nm-es gyártási folyamat összes előnyével rendelkezik.

A hármas kamera lenyűgöző

Az Xperia 1 III hátlapján hármas kamera van, de ellentétben az átlagos hármas kamrákkal, ez négy natív gyújtótávolságot, másnéven nagyítási fokozatot kínál. Ez annak a teleobjektívnek köszönhető, amely 70 és 105 mm közötti ekvivalensek között vált a periszkóp szerelvényen belül.

A teleobjektív kamera 2,9 x és 4,4 x-es nagyítást kínál, melyben optikai stabilizálás is rendelkezésre áll. A másik két kamera egyenesen az Xperia 1-ből származik, Sony IMX 557 szenzorral, 12 MP felbontással. Egy másik szenzor, az IMX363 az objektív 16 mm-es ekvivalens fókusztávolsággal és autofókusszal rendelkezik. Összeségében kiváló kamerát kapunk, nagyszerű módokkal és lehetőségekkel.

Összességében a Sony Xperia 1 III igazán különleges telefon, egyáltalán nem akar versenyezni a riválisokkal, a saját dallama szerint táncol. Kifejezetten jó telefon, de több szempontból is elmarad a hasonló kaliberű készülékek mellett, például hajlamos túlmelegedni a tartós terhelés alatt, emellett a kettős fókusztávolságú zoom kamera sem hoz lenyűgöző fotókat. Ennek ellenére nagyon megbízható, szerethető készülékről beszélünk, az Xperia rajongók bizonyára imádni fogják.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram