2021.04.22.admin-fazis

Mindent a Realme 8-ról

Nemrég megjelent a Realme 8 és 8 Pro, de ne higgyük azt, hogy a Realme 7 emiatt háttérbe szorult. A 8-as széria bizony rengeteg tulajdonságában hasonlít az elődjével, így nem is várhatunk tőle eget rengető különbséget.

Realme 8

Az új készüléket kénytelenek vagyunk az elődhöz hasonlítani, így most a Realme 7-el állítjuk szembe a telefont. A 90 Hz IPS LCD kijelző helyett egy 60Hz-es Super AMOLED kijelzővel van felvértezve, akárcsak a Realme 8 Pro. A felbontása 1080p+, ráadásul 1000 nites csúcsfényességre képes, frissítési frekvenciája pedig 180 Hz.

A modell a Helio G95 processzort használja, ami egy kicsit lassabb CPU-val, de helyette kissé gyorsabb GPU-val rendelkezik. A Realme 8 hűtésrendszere javult az elődéhez képest, hiszen a szénszálas szerkezetet rézzel kapcsolták össze a tervezők. Ennek köszönhetően 14%-ot javult a hűtési hatékonyság, ami lássuk be, igen szép eredmény.

A kamera

A Realme 7 kamerája szinte megegyezik a Realme 8 objektívéivel, a 64 MP fő modul, még egy 8 MP ultraszéles kamerával, ezen felül további 2 modullal is meg van erősítve. A 2 MP-es makró és a 2 MP-es fekete-fehér objektíveknek köszönhetően a kamera nagyon szép képeket lő, viszont sajnos 4K videofelvételt nem tud készíteni. Továbbra is kizárólag a Pro verziók alkalmasak erre. Meglepő viszont a 10 X-es digitális zoom lehetősége, ami nagyon szépen teljesített az eddigi teszteken.

Az akkumulátor szintén megegyezik a Realme 7-tel, tehát 5000 mAh-s teljesítményt nyújt, emellett egy ugyanolyan dart töltővel is rendelkezik, mint elődje. Utóbbi 30 W-os és képes 50%-os töltöttséget elérni 26 perc alatt, a teljes töltés pedig 65 percet igényel. A gyártó azt ígéri, hogy egy töltéssel a Realme 8 akár 23 órán át képes YouTube videókat játszani, vagy akár 10 órán keresztül játszhatunk a telefonon egy töltéssel.

Mit szeretünk a Realme 8-ban?

A fentebb említett Helio G95 gaming processzornak köszönhetően késleltetés nélkül használhatjuk a készüléket, miközben grafikus játékokon játszunk vagy esetleg multitaskingolunk. Ezáltal a telefonon való játék igazán magas szintre emelkedett a készüléken.

A kamera dőlés-eltolás módja az egyik kedvencünk, hiszen egy egészen új perspektívát teremthetünk a képekben. Ezt az opciót a tilt-shift üzemmód kínálja, de emellett szeretjük a csillagos és persze az elmaradhatatlan portré módokat, amiknek segítségével akár mi magunk is készíthetünk magazinba illő képeket barátainkról.

A kettős megtekintésű videómód a mobil kettős nézet funkcióját használja, ami igazán kényelmes opció, mindemellett kreativitásunkat is több ponton engedi kamatoztatni. A Realme 8 nagy előnye, hogy könnyű és vékony, emellett viszont erős anyagból készült, kezünkben tartva igazán minőségi érzést nyújt. A telefon hangzásával is elégedettek lehetünk, hiszen a készülék rendelkezik Hi-res audio tanúsítvánnyal, ami a filmnézést, videózást vagy zene hallgatást egy magasabb szintre emeli.

Praktikus még, hogy képes dupla SIM kártya fogadására és Micro SD memóriakártyával is bővíthető. A telefon egyébként 128 GB belső tárhellyel és 4 GB RAM-mal rendelkezik, ami 256 GB-ig tovább bővíthető. Sajnos az 5G hálózatot még nem fogja a telefon és NFC olvasó sincs beépítve, így nem tudunk mobiltelefonnal fizetni a bankkártyánk helyett. Ez talán egy kicsit elszomorító tény lehet, ha ezt a telefont választjuk. 

Azonban pár érzékelő enyhíthet az NFC-hiány okozta csalódottságon. Persze csak akkor, amennyiben szeretjük az olyan praktikus dolgokat, mint például a mágneses indukciós érzékelő, a közelségérzékelő, giroszkóp és a gyorsulásmérő. Ezek az egyszerű extrák a telefonon egyébként képesek nagyban megkönnyíteni a mindennapokat, ezért érdemes őket tanulmányozni, használni.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram