2022.01.12.TomiSpark

Mindenkinek elérhető a Microsoft Walkie-Talkie funkciója

Az eddiginél is jobban ki lehet használni az internet és az okoseszközökben rejlő lehetőségeket a vállalat szerint. Az új szolgáltatásukat már egy éve bejelentették, mostantól kezdve viszont bárki használhatja.

A Walkie-Talkie eszközök bizonyos munkatípusok során mai napig hasznosnak bizonyulnak, a Microsoft azonban gondolt egyet és szerette volna még jobban megkönnyíteni a frontvonalban dolgozók munkáját. Ehhez létrehozták azt az applikációt melynek segítségével a gyárakban, kiskereskedelemben, vendéglátásban és hasonló helyeken gyorsíthatják fel a munkafolyamatokat. A hivatalos leírás során külön kiemelték, a hagyományos walkie-talkie-hoz képest különbséget jelent, hogy itt nincs szükség külön eszközre, ehhez elég a telefonunkat használni.

Természetesen nem kötelező az első vonalban dolgozni ahhoz, hogy valaki igénybe vegye a szolgáltatást, de a cég elsősorban számukra hozta létre. Mindezt a Teamsen belül lehet lehet elérni. A Gizmodo beszámolója szerint a használat során különböző csoportokat lehet alkotni, melynek tagjai könnyebben kommunikálhatnak egymással. Ehhez arra van szükség, hogy lenyomjuk a mikrofon gombot, majd beszéljünk, végül elengedjük a gombot, ha végeztünk a mondandónkkal.

A dolog tehát nem túl bonyolult, a rövid szöveges üzeneteket pedig a csevegő alkalmazásokban már jó ideje lehet alkalmazni, így ez tényleg inkább a munka során hasznosítható, mint sem egy átlagos beszélgetés során. Ennyire konkrét megoldással viszont csak az Apple Watch esetében volt kísérlet, vagyis azt nem lehet mondani, hogy túl nagy lenne a választék.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram