2021.08.16.admin-fazis

Minden, amit az Android 12-ről tudni szeretnél

Az Android 12 frissítés hatalmas változásokat ígér, a Google a történelem eddigi legnagyobb dizájnváltásáról beszél. Cikkünkben megtudhatod, mit rejt az új update, garantáljuk, hogy tetszeni fog.

A Google bejelentette az új, Material Design nyelvet, melyet Material You névre keresztelt. Ez a teljes felhasználói felület újragondolását jelenti. A jelenlegi béta verzió több lekerekített gombot, változatosabb színeket, simább mozgatást és animációt hozott.

A cég színkivonásnak nevezi azt a funkciót, ahol kiválaszthatsz egy háttérképet, a rendszer pedig automatikusan a domináns és a hozzá illő színeket alkalmazza a kezelőfelület többi részén. Az értesítési árnyalat, a lezárt képernyő és a hangerő szabályzó is a háttérképhez illő színekben fog pompázni.

Idén az egységességé a főszerep, hiszen a Google egyidőben fejlesztette a Pixel 6 telefonokat az Android 12-vel. Korábban a színséma, de még a betűtípusok is összeegyeztethetetlennek tűntek, most viszont egy rendkívül egységes felhasználói felületet kapunk. A widgetek is nagy változásokon mennek át, ezúttal sokkal kerekebbek lesznek.

Adatvédelem és biztonság

A Google ebben az évben a magánélet védelmére helyezte a hangsúlyt. Az Android 12 rendszer szintén ezt a vonalat viszi tovább, az Android Private Compute Core az adatvédelmi funkciók motorja lett. Ez az opció biztosítja, hogy az alkalmazások és a telefon kövesse az összes általad engedélyezett adatvédelmi beállítást.

Az értesítési központ gyors hozzáféréssel is letilthatja a telefon bármely olyan funkcióját, melyet egy alkalmazás használ. Azt is eldönthetjük, hogy egyes alkalmazásokhoz csak hozzávetőleges helyet adunk meg, például az időjárási alkalmazások esetében, melyeknek nem kell pontosan tudniuk, hol is tartózkodunk.

Az olyan funkciók, mint az „élő feliratozás”, a „most játszott” és az „intelligens válasz” esetében az összes hang- és nyelv feldolgozás az eszközön történik, tehát az adatok nem kerülnek egy harmadik fél kezébe.

Egyéb funkciók

Az egyik legérdekesebb újdonság az alkalmazások hibernálása. Ha van olyan app, amelyet nem gyakran használsz, akkor az alkalmazásinformációk beállításában eltávolíthatod az engedélyeket és a helyet. Ha szükséges, azonnal visszaállíthatod.

A béta 3 érdekes fejlesztéseket kínál a kijelző elforgatásakor. Az arcfelismerés észleli, hogy álló vagy fekvő helyzetben helyezkedik-e el az arc, így a várakozási idő a feloldáskor ennek köszönhetően 25%-kal csökkent.

Az új, beépített távirányító leehetőséget ad, hogy az Androidon futó tévét vagy Chromecastot a telefonoddal irányítsd. A Car Key funkció lehetővé teszi a kompatibilis okos autó kinyitását a telefonnal. Akár a motort is elindíthatod egy gombnyomással. Ezenkívül megoszthatod másokkal a digitális hozzáférést is, tehát kölcsönadhatod az autód a barátaidnak anélkül, hogy fizikailag kulcsot adnál nekik.

Új fényképmód

A fényképmódok új formátumot támogatnak, amit AVIF névre keresztletek. Ez a JPEG-hez hasonló tömörítést ígér, de jobb minőségben marad a kép, mint ezelőtt. Az Android 12 gyorsabbá is teszi a telefont, a Google azt állítja, hogy 22%-kal csökkenti az alapvető rendszerszolgáltatásokhoz szükséges CPU-időt.

A magok használatát a rendszerkiszolgálón 15%-kal csökkenti, ami az akkumulátor időtartamot is javítja majd. Az új rendszerrel a játékok letöltése és lejátszása is egyszerűbb lesz, például a letöltés befejezése előtt már elindíthatod az új játékot.

Az Android 12 ezen kívül még tartogat pár meglepetést, de nem lőjük le a poént. Egy biztos, nagyon várjuk az új frissítést, reméljük minél hamarabb elérhető lesz a legtöbb telefonra.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram