2021.07.05.admin-fazis

Minden, amit a Xiaomi Mi 12-ről tudunk

A következő Xiaomi csúcstelefon nemsokára érkezik és a közönség alig várja, hogy minél több részlet kiderüljön a készülékről. A Xiaomi 11 utódjaként, a felhasználók magas elvárásokat támasztanak az új zászlóshajó felé, ezért összegyűjtöttük, mi az, amit már tudunk és mit szeretnénk okvetlenül látni az új készülékben.

Ár és megjelenési dátum

A Xiaomi Mi 12 valószínűleg 2022 elején jelenik meg és mindenképp prémium árra számíthatunk. A hasonló kaliberű, Mi 11-et tekinthetjük kiindulási alapként, ami nagyjából annyiba került, mint a Samsung Galaxy S21 vagy a OnePlus 9. Tippjeink szerint így a készülék 1099 dollár környékén lesz kapható.

Mivel messze van még a telefon érkezése, túl sok konkrétumot nem tudunk vele kapcsolatban, viszont az eddig kiszivárgott információk bomba biztosnak tűnnek. A képernyő kialakítása nagyjából ugyanaz, mint a Mi 11-nél, de van rajta egy extra, hátsó kamera is.

A pletykák szerint a Xiaomi Mi 12 kamerája 192 MP vagy 200 MP-es fő kamerával fog rendelkezni, ami a legnagyobb felbontás, amit valaha okostelefonon láthattunk. A telefon Qualcomm csúcskategóriás lapkakészletet futtat majd, a Snapdragon 895-tel.

A Xiaomi bemutatta a Xiaomi HyperCharge nevű új technológiát, mely 200 W-os vezetékes és 120 W-os vezeték nélküli töltést kínál. Állítólag ez elegendő ahhoz, hogy egy 4000 mAh-s akkumulátort vezetékes töltéssel 8 perc alatt, vezeték nélkül pedig 15 perc alatt teljesen feltöltsön. A vállalat nem jelentette ki, hogy az új technológiát a Xiaomi 12-ben fogják használni, de mi őszintén reménykedünk benne.

Mit szeretnénk látni?

A Xiaomi Mi 12 jellemzőinek kívánságlistája a Mi 11-es sorozaton alapul, valamint a versenytársak eddigi készülékein is. Elsősorban alacsonyabb árat szeretnénk látni, hiszen mikor a Xiaomi berobbant a telefon-piacra, még kedvezőbb áron értékesítette telefonjait, mint a Samsung vagy a OnePlus, mégis hasonló kaliberű jellemzőkkel bírt.

A Xiaomi Mi 11 esetében ez sajnos megváltozott, hiszen ugyanannyiba kerülnek, mint a riválisok telefonjai. Nagyon örülnénk, ha a Xiaomi lejjebb tornászná az árakat, ahogy azt régen is tette.

A MIUI, vagyis az Andorid szoftver, melyet a Xiaomi használ a telefonjain, igen vegyes érzéseket keltenek a felhasználókban. Egyszerre bír remek és borzalmas funkciókkal is. Nem szeretjük például a sok bloatware-t, ami minden alkalmazás telepítésekor bosszantó biztonsági ellenőrző pop-up-ot jelenít meg. Reméljük, az ilyen problémákat is megoldja a gyártó.

Új fényképezési módok

A Xiaomi a fényképezési módok királya, gyakran olyan újításokkal rukkol elő, melyeket a riválisok még hírből sem ismernek. Rengeteg effektussal rendelkező videó mód található a készülékeken.

Ilyen például az égbolt szerkesztési mód, mely lehetővé teszi a fényképek időjárásának teljes megváltoztatását. Már most izgatottan várjuk, milyen új lehetőségekkel készül a Xiaomi.

Jobb akkumulátor üzemidő

A Xiaomi 11 sorozat nem remekelt az akkumulátoridőt tekintve. Annak ellenére, hogy nagy akkumulátorral rendelkeztek, az szoftvert nem optimalizálták megfelelően és a telefon gyorsan lemerült. Reméljük, a gyártó megoldja ezt a problémát.

Emellett szeretnénk, ha a Xiaomi tovább fejlesztené a képernyő alatti ujjlenyomat olvasót is, hogy minden esetben fel tudjuk oldani a telefont. Igen bosszantó, hogy gyakran nem működik az ujjlenyomat-olvasó a telefonon. Nagyon várjuk már a Xiaomi új csúcstelefonját, a lenyűgöző felbontással bíró kamera és a hihetetlen gyors töltés meghozta a kedvünket arra, hogy kipróbáljuk az új csúcskészüléket.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram