2021.06.28.admin-fazis

Minden, amit a Samsung Galaxy Z Fold 3-ról eddig tudunk

A Samsung új, csúcskategóriás összecsukható telefonjáról már számos pletykát hallhattunk, bár még a mai napig nem jelentették be a hivatalos érkezését egyik rendezvényen sem. A készülék még mindig fejlesztés alatt áll, a Samsung Galaxy Z Fold 2 nagytestvéreként sok újításon megy keresztül, ezért kénytelenek vagyunk elfogadni, hogy kicsit még várnunk kell rá.

Mi változik?

A Samsung Galaxy Z Fold 3 jóval tartósabb lesz, mint elődje, emellett nagyobb elülső képernyőt is kap majd. A hajtogatható elemek még a kezdeti időszakban járnak, tehát ezzel kapcsolatban is számos újításra számíthatunk. A többképernyős szoftverek fejlesztése szintén feladja a leckét a gyártóknak, ráadásul a fejlesztők jóval karcsúbb, könnyebb és könnyebben használható egykezes kialakításról is gondoskodnak.

Ezeken az alapvető újításokon kívül a Samsung Galaxy Z Fold 3 még egy S Pen tollat is kapni fog, ami sok szempontból nagy öröm. Minden bizonnyal 2021-ben a Samsung nem fog új Note készüléket megjelentetni, így az S Pen ezt az űrt is betölti majd a rajongók szívében.

Megjelenés és ár

A Samsung Galaxy Z Fold 3 érkezését eddig augusztusra tippelték, ami logikus, hiszen betölthetné a Note 21 által keletkezett hiányt. Egy másik pletyka szerint viszont az alkatrészek gyártása csak június 1-én kezdődik, ami pedig három hónappal későbbi érkezésre enged következtetni.

Ha a telefon valóban képes lesz futtatni a One UI 3.5 szoftvert, akkor még későbbi landolásra számíthatunk. Az árat tekintve a SamMobile azt sugallja, hogy a Samsung Galaxy Z Fold 3 akár 20%-kal olcsóbb lehet, mint elődje, szóval nagyjából 1600 dollárért már megszerezhetjük.

Az S Pen megjelenésével pár megjelenítéshez köthető változtatás is szükséges lesz. A Samsung átválthat az elektromágneses rezonanciáról (EMR), aktív elektrosztatikus megoldásra (AES), ami jobban regisztrálja a tollbemenetet. Az ultravékony üveg (UTG) vastagsága is változni fog, 30 és 60 mikrométer között lesz.

A kamera

A hírek szerint az új csúcstelefon kamerája szinte minden szempontból megegyezik a Samsung Galaxy Z Fold 2-vel. A 10 MP-es fő kamera és a függőleges elrendezésű 3-as kamerasziget nem változik majd. Az egyetlen változást a 16 MP-es szelfikamera jelenti majd az összecsukható képernyőn.

A standard modell egyébként 7,5 hüvelykes fő képernyővel lesz kapható, 4380 mAh-s akkumulátorral. A töltő pedig 25 wattos kapacitással érkezik. Az új, Z Fold 3 akár 13 grammal is könnyebb lehet, mint elődje, ami amúgy összesen 269 grammot tesz ki.

Számíthatunk IP besorolásra is, bizonyos mértékű víz- és porállóságra. A Z Fold 3 titánból vagy szénből készült, szupererős vázzal érkezik majd, ami nagyon tartós és elegáns kinézetet kölcsönöz. A készülék tárhelye minimum 256 GB lesz és az Androd 11-et futtatja majd, a Samsung One UI 3.5-tel.

Amit látni akarunk

Reményeink szerint a Samsung nagyobb tárhelyet biztosít majd a Samsung Z Fold 3 esetében, hiszen az elődje 256 GB-os memoriája hagy némi kivetni valót maga után. Az 512 GB-os vagy az 1 TB-os opció is ideális lehetne.

Reméljük, hogy a gyártó könnyebb egykezes használatot és jobb kamerákat is biztosít majd az új csúcs készüléken. A jobb multiscreen képességeket is szívesen fogadnánk az új Z Fold 3 esetében, emellett egy hosszabb akkumulátor élettartam is remek megoldás lenne a Samsung részéről. Nagyon várjuk az új Samsung Galaxy Z Fold 3-at, hiszen összességében egy kitűnő készülékről van szó.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram