2023.04.12.TomiSpark

Milliókat kaphat, aki komoly hibát talál a ChatGPT-ben

Durván 7 millió forint járhat egy nagyobb hibáért, de a kisebbekért is jól fizetnek.

Az OpenAI által fejlesztett mesterséges intelligencia szoftverről szinte napi szinten jönnek új hírek. A felhajtás elég nagy a ChatGPT körül, főként azóta, hogy a Microsoft egy több milliárd dolláros megállapodást kötött a céggel, azóta pedig saját termékei esetében is igyekeznek kiaknázni az ebben rejlő lehetőségeket.

Ahhoz viszont, hogy az élen járjanak ebben a szegmensben fontos a hibák kiküszöbölése, ehhez pedig a közösség segítségét kérik, de természetesen nem ingyen. A hibákra való vadászat már korábban is kifizetődő volt, mivel a legnagyobb technológiai cégek komoly összegeket fizetnek azoknak, akik egy nagyobb hibára bukkannak.

Most az OpenAi következett ebben a sorban a Bug Bounty Programmal, amelynek keretein belül megjutalmazza azokat, akik bármilyen biztonsági hibát, sebezhetőséget vagy egyéb problémát jelentenek a mesterséges intelligencia rendszerében.

A kisebb súlyú hibákért az Engadget hírei szerint 200 dollárt, vagyis nagyjából 70 ezer forintot fizetnek, míg a kivételes felfedezésekekért akár 20 ezer dollárt is hajlandóak odaadni, vagyis közel 7 millió forintot kereshetünk ezzel.

A mozgósítás a versenytársak lenyomása mellett azért is fontos jelenleg, mert a ChatGPT már küzdött hibákkal mostanában. A múlt hónapban például az egész rendszer offline állapotba került, miután a felhasználók arról számoltak be, hogy olyan beszélgetések neveit látták, amelyeknek nem voltak részesei. Néhány nappal később aztán egy Twitter-felhasználó azt írta, hogy a ChatGPT feltörése során több mint 80 titkos bővítményt találtak.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram