2022.03.01.TomiSpark

Milliók álma válhat valóra a FIFA 23 megjelenésével

Hamarosan érkezik az EA Sports népszerű játékának következő fejezete. A legújabb kiadás több jelentős változást is magával hozhat, ezek közül pedig Cross-platform támogatása az egyik legjelentősebb. Amennyiben a hírek igaznak bizonyulnak, a jövőben az Xbox, a PlayStation és a PC tulajdonosok is játszhatnak majd egymással.

Az elmúlt néhány hónapban főként a licenc körüli vita miatt került középpontba az 1993 óta létező FIFA-széria. Mivel a játékot kiadó EA-től a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a korábbi összegnek majdnem a dupláját kérte a joghasználatért, így a hírek arról szóltak, hogy nemsokára érkező kiadás már egy teljesen új néven, EA Sports FC-ként kerülhet majd a boltokba.

A jövőbeli megállapodásról még mindig nincsenek hivatalos információk, ám egyelőre úgy tűnik minden marad a régiben. Erről és egyéb más izgalmas újdonságokról a játékipari berkekben jól ismert Tom Henderson számolt be nemrég az Xfire oldalán.

Forrás: Then24

Henderson szerint az idei évben érkező játék a FIFA 23 nevet kapja, a játékosok pedig a különböző platformokon keresztül is rendezhetnek majd találkozókat. Mindez azt jelentené, hogy az Electronic Arts egy olyan lehetőséget biztosítana, amit a közösség már nagyon régóta követel a készítőktől. Ugyan a FIFA hosszú ideje elérhető az összes nagyobb játékkonzolra és PC-re is, az aki például egy PlayStation eszközre vette meg a játékot, nem tudott megmérkőzni olyannal, aki egy Xboxon nyomult.

A Crossplay funkció tehát sokak régi vágya, így alighanem rengeteg vásárlót nyerhetnének meg ezzel, de a hírek alapján más érdekességgel is készülnek. A 23-as kiadás állítólag már a férfi és női világbajnokságot egyaránt tartalmazni fogja, valamint az EA részéről igyekeznek minél több csapattal szerződni, hogy a női ligák is helyet kapjanak a játékban.

A vállalat egyelőre nem kommentálta az értesüléseket, de alighanem kapunk még hivatalos megerősítést a várhatóan őszi megjelenés előtt.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram