2022.02.13.TomiSpark

Metálhoz készülő fejhallgatóra gyűjtenek pénzt a Kickstarteren

A közösségi finanszírozás egy hasznos dolog, főként akkor, ha jóra használják. Az alábbi ötlet például elég egyedi, és sokaknak megfelelő lehet. Az alkotók ugyanis az olyan olyan emberek egészségére gondoltak elsősorban, akik kifejezetten hangosan hallgatnak zenét.

Egy külön Heavy Metalra tervezett fejhallgatóra kezdtek el anyagi támogatást gyűjteni nemrégiben a Kickstarteren. A HEAVYS-t megtervező cég elég egyértelműen utal arra, hogy értenek ahhoz amit csinálnak, mivel már a jellemzésben is kiemelték, hogy olyan mérnökök késztették, akik imádják ezt a műfajt.

Hogy ez nem csak egy légből kapott ötlet néhány kreatív embertől, azt jól mutatja Axel Grell szerepvállalása is, aki a Sennheiser márka legsikeresebb füleseit is megtervezte korábban. A képek és a videók alapján már elég előrehaladott állapotban van a termék fejlesztése, az ígéretek szerint pedig idén augusztusban a szállítás is megkezdődhet, ha sikerrel járnak. Ez utóbbit már most biztosra lehet venni mivel a céljukhoz eredetileg 20 000 dollárt akartak elérni a közösségi finanszírozás által, jelenleg viszont a 990 000 dollárt is átlépték.

A termék különlegessége, hogy amíg az átlag fejhallgatók jobb és bal oldalt is egy-egy meghajtóval rendelkeznek, addig a HEAVYS-be összesen nyolc darab került bele. A hivatalos leírás szerint erre azért van szükség, mert így bizonyos frekvenciatartományokat külön meghajtók kezelhetik, ezáltal pedig sokkal részletesebb és tisztább hangzást érnek el.

Az alkotók szerint ez a metál esetében különösen fontos, ráadásul az eszköz arra is képes lesz, hogy olyan érzést váltson ki, mintha a hangok szemből érkeznének, hasonlóan egy koncerthez. Ezt a magassugárzók elhelyezésével tudják elérni, miután azok a fül előtt helyezkednek el. A nagy teljesítményhez egy aktív zajszűrő is tartozik, vezeték nélkül is használható lesz, de az akkumulátorra is odafigyeltek, állítólag akár 50 órán át hallgathatjuk majd a kedvenc számainkat.

A HEAVYS készítői természetesen arra is gondoltak, hogy senkinek se essen baja a hangos zenétől, pontosan ezért a fejhallgató változó hangerővel sugározza a különböző frekvenciákat. Ennek eredménye, hogy a zene ugyan hangosabbnak érződik, a fület azonban kevésbé terheli és kisebb nyomásnak teszi ki.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram