2022.10.15.TomiSpark

Mesterséges intelligenciára támaszkodik majd a Microsoft legújabb alkalmazása

Pusztán az általunk megadott információk alapján készíthet képeket a Microsoft Designer, ami az Office csomag legújabb darabja lesz. Az újdonság nagyban hasonlít az OpenAI által fejlesztett DALL-E nevű programra, vagy a Google saját fejlesztésű képgenerátorára.

Beírunk néhány szót, majd ennek megfelelő képet kapunk. Mindez már nem álom, hanem a valóság, olyannyira, hogy több cég is előállt már hasonló termékkel. 2021-ben először az OpenAI mutatta be a DALL-E-t, amit idén követett a továbbfejlesztett DALL-E 2, majd kevéssel ezt követően a Google is előrukkolt egy olyan alkalmazással, mely gyakorlatilag a nulláról készít el egy képet az alapján, amit mi megadtunk neki.

Utóbbi cég termékében persze voltak hibák eleinte, viszont ettől függetlenül mindkét technológia igazán lenyűgöző tudott lenni. Most a Microsoft is csatlakozik hozzájuk, a redmondi cég pedig a Designer nevet adta saját gyártmányának. Ha hinni lehet az ígéreteknek, akkor ez jelentős segítséget nyújthat a prezentációk, a marketinganyagok, vagy éppen a közösségi oldalakra szánt bejegyzések elkészítésében.

Az Engadget még bő egy hete számolt be arról, hogy a DALL-E már mindenki számára elérhetővé vált, ami azért nagy szó, mert az ilyen jellegű fejlesztésekhez eleinte csak egy kisebb csoport férhet hozzá, akárcsak most a Microsoft Designer esetében.

A szolgáltatásukat ugyanis még nem lehet letölteni, kizárólag a weben érhető el. Ehhez fel kell iratkozni egy várólistára, arról pedig emailben értesítenek mindenkit, ha kapnak hozzáférést. A vállalat ígéretei szerint a Bing keresőmotorja is rendelkezni fog egy ehhez nagyban hasonló funkcióval, a Microsoft hivatalos oldalán olvasható írás alapján pedig mindegyik az OpenAI mesterséges intelligenciáját használja, miután néhány évvel ezelőtt jelentős összeget fektettek a cégükbe.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram