2021.12.30.TomiSpark

Menő appok az idei évből

Mint minden esztendőnek, úgy 2021-nek is megvoltak a maga trendjei a telefonos applikációkat tekintve. Hoztunk egy remek összeállítást azokról, melyeket valamennyire hasznosak is voltak, vagy segítettek kikapcsolódni.

TikTok:

A LifeHacker egy kiváló összegzést készített a legjobb appokról, ebből pedig nem maradhatott ki a TikTok. Bár a haszna és az értelme néha még mindig megkérdőjelezhető, az tagadhatatlan, hogy sokak számára nyújt nagyszerű szórakozási lehetőséget, a felhasználók száma pedig folyamatosan növekszik. Ennek jó jele, hogy a cég már nem csak a platformban, hanem tartalomban lévő potenciált is igyekszik kihasználni, aminek jó jele volt, hogy a népszerűbb videókban látható ételeket hamarosan már házhoz is lehet rendelni. A TikTok egyelőre a hullám tetején van, azt viszont még mindig nem lehet megmondani , hogy lesz-e annyira tartós, mint a Facebook vagy a YouTube esetében volt.

Wordscapes:

A szó kirakós játékok régebben is népszerűek voltak, ennek a konkrét alkalmazásnak viszont elég komoly rajongótábort sikerült összegyűjtenie. Nem a legmegterhelőbbek közé tartozik, ugyanakkor segít hasznosabban eltölteni az időt, ha szükség lenne erre. Eddig több mint 50 millióan töltötték már le a 2017-es megjelenés óta és alighanem még egy darabig növekedni fog ez a szám a jövőben.

Intervals Pro:

Az egyik legjobbnak tartják a sportos appok között. Ha kell némi segítség az edzésekhez, főként a rendszeresség érdekében, akkor ez egy jó választás lehet. Az intervallum edzések szabályozásához jól jöhet kiegészítésként, a Lifehackernél pedig külön imádták, hogy könnyen összeköthetőek egy okosórával, így akár az eszköz által mért adatokat is elmenthetjük a további hatékonyság érdekében. Mindenképpen a hasznos appok közé sorolandó.

Letterboxd:

Ha film rajongók vagyunk, akkor a Letterboxd az egyik legegyszerűbb és legpraktikusabb megoldás. Az alkalmazás segítségével listázhatjuk az alkotásokat, melyeket már megtekintettünk. Naplózni, értékelni tudjuk ezeket, utóbbiakat akár megoszthatjuk másokkal is, sőt plusz információkhoz juthatunk a filmekkel kapcsolatban.. Ez persze erősen hasonlít ahhoz, amit az Imdb tud, azonban modernebbnek és komplexebbnek tűnik, szóval egy próbát mindenképpen megér.

1 Second Everyday:

A videós alkalmazásoknak már sok fajtája létezik, így tehát nehéz újat mutatni, de Cesar Kuriyama fejlesztése mégis képes volt rá. Az amerikai vállalkozó ötlete onnan indult, hogy minden nap felvett egyetlen egy másodpercet az adott napjából, hogy segítsen neki emlékezni az akkor történt dolgokra, végül ebből egy év után megszületett egy 365 másodperces felvétel.

Ez elég könnyen elterjedt az interneten, majd egy Kickstarter kampány segítségével létrejött az app, mellyel bárkinek lehetősége nyílik elkészíteni a saját kisfilmjét. Nem mai találmányról van szó, 2013 óta elérhető, ám egyre többen találnak rá az iOS és Android felhasználói közül. Természetesen nem kötelező napi szinten használni, ha vannak kihagyások, akkor is létrejöhet egy kellemes videó, ami szép emlék lehet az év végén.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram