2022.02.07.TomiSpark

Megújult a Google Chrome logója

Nyolc esztendő után kapott frissítést a keresőóriás népszerű böngészője. A megszokott embléma alapjai ugyanazok maradnak a könnyebb felismerhetőség érdekében, ám az árnyalatokkal és a formákkal játszottak egy kicsit.

Hosszú idő telt el az utolsó változtatás óta, pedig előtte úgy tűnt, tendencia lehet abból, hogy a Google három évente felfrissíti a Chrome logóját. A legnagyobb módosítás 2011-ben érkezett, akkor ugyanis a korábbi gömbszerű embléma helyett a lapos megjelenést választották.

Ez a későbbiek folyamán is így maradt és a jövőben sem lesz másképp, egyéb apróságokban viszont felfedezhetőek voltak változások. Bár az avatatlan szemeknek nagyon hasonló lehet a 2014-es, valamint az új logó is, ám érdemes megfigyelni, hogy az eddigi verziókhoz képest eltűntek a külső körben található színek árnyékai, valamint még laposabb hatást értek el.

Az új Chrome logó nem jelenik meg azonnal minden felhasználónál, egyelőre csak a Canary nevű kiadásban érhető el, főként a vállalat fejlesztői és a tesztelők számára. A rendes változatban a hírek szerint március elején láthatjuk majd, mindenesetre ez már a Google új filozófiájára utal, melyet a „modern márka” kifejezéssel jeleznek.

„Leegyszerűsítettük a márkához tartozó ikont az árnyékok eltávolításával, az arányok finomításával és a színek világosabbá tételével, hogy igazodjunk a Google modernebb márkakifejezéséhez. Tapasztalataink szerint, a zöld és a piros színek egyes árnyalatainak egymás mellé helyezése kellemetlen színátmenetet váltott ki, így ennek enyhítésére egy finomabb színátmenetet vezettünk be a fő ikonon, amely ezáltal könnyebben hozzáférhetővé vált” – írta Twitter oldalán Elvin Hu a Google dizájnere.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram