2022.03.14.TomiSpark

Megszűntet egy népszerű alkalmazást a Google

A YouTube továbbra is sokak számára fontos, az ehhez kapcsolódó appokból pedig rengeteg létezik, egy azonban kiemelkedik ezek közül. A Vanced olyan lehetőségeket kínált, amivel a Prémium szolgáltatást kerülhették meg a felhasználók, ám a keresőóriás végül közbelépett.

A népszerű videómegosztón rengeteg jó tartalom megtalálható, viszont telefonról használva megvannak a hátrányai annak, ha valaki csak az ingyenes verziót használja. Egyrészt ott vannak a reklámok, ami sokaknak szúrja a szemét, másrészt lezárt képernyőnél nem megy az app és letölteni sem tudunk.

Mindezek kiküszöbölésére ott van persze a Prémium előfizetés, de az Androidosok számára más lehetőségek is adódtak. Ilyen a Vanced is, mely egy harmadik féltől származó YouTube-alkalmazás, ami képes arra, hogy blokkolja a hirdetéseket, egy valódi fekete témát is tartalmaz, és olyan testreszabásokat, amelyeket a hivatalos applikáció nem tud.

Bár ez így egyben jól hangzik, a Google természetesen másképp gondolta, ezért a Vanced tulajdonosainak egy felszólító levelet küldtek, amivel arra kényszerítették a fejlesztőket, hogy hagyjanak fel az alkalmazás terjesztésével és fejlesztésével.

„Arra kértek minket, hogy távolítsunk el minden YouTube-utalást, változtassuk meg a logót, és tüntessünk el minden YouTube-termékekkel kapcsolatos linket. A Vanced megszűnt. Tudjuk, hogy ezt nem akartátok hallani, de ezt kell tennünk” – idézte a The Verge az app tulajdonosait.

A Vanced tehát ezzel a Google legújabb áldozata, mivel a cég nagyon komolyan veszi a YouTube-hoz hozzáférő, harmadik féltől származó alkalmazások elleni fellépést.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram