2023.06.29.TomiSpark

Megszűntet egy funkciót a TikTok

Nem régóta létezett, most mégis leállították a TikTok Now nevű funkcióját, ami egy rivális alkalmazásból merített ötlet eredménye volt. Konkrét okokat nem közöltek a cég részéről, ám vannak sejtések, miért törölhették.

A TikTok népszerűsége továbbra is az egekben van a rövid videós formátummal, ám ettől még nem dőlhetnek hátra az alkotók. A BeReal például hirtelen nagy érdeklődésre tartott számot világszerte azzal, hogy appjukban naponta egy megadott időben kell fotót készíteni úgy, hogy az első és a hátsó kamera egyszerre rögzíti az adott pillanatot.

Erre tavaly sokan rákattantak, amit nem néztek tétlenül a ByteDance vállalatánál sem, így válaszul létrehozták a TikTok Now funkcióját, amivel ugyanúgy a napi rutin megjelenítése lett volna a cél, de itt akár 10 másodperc hosszúságú videókat is készíthettek a felhasználók. Ez a lehetőség viszont megszűnik.

A Slash Gear cikke szerint a TikTok több felhasználója is kapott egy hivatalos értesítést, amiben jelzik számukra, hogy TikTok Now egyszerűen eltűnik a kínálatból. „Frissítjük a TikTok-élményt és megszüntetjük a TikTok Now-t. Arra bátorítunk, hogy továbbra is oszd meg kreativitásodat a TikTokon magával ragadó videókon, fotókon és történeteken keresztül. Köszönjük, hogy a közösségünk része vagy!” – állt az üzenetben.

A szűkszavú közleményen túl többet nem árultak el, New York Times áprilisban kiadott jelentése szerint a BeReal felhasználói bázisa 2022 októbere és 2023 márciusa között 63 százalékkal csökkent, 15 millióról, körülbelül 6 millióra esett vissza, így ezt látva vélhetően a TikTok is eltávolította a funkciót. Fontos, hogy a korábbi tartalmak, amit a Now segítségével hoztunk létre, elviekben elérhetők maradnak, mégpedig a profilt megnyitva, ahol a Privát Lap menüpont alatt találhatjuk meg ezeket.

Ami pedig a BeReal felhasználóit illeti, állításuk szerint a New York Times jelentése pontatlan és továbbra is 20 millió aktív felhasználójuk van, ugyanakkor ezt egyetlen saját hivatalos statisztikával sem támasztották alá.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram