2022.07.03.TomiSpark

Megszűnik egy Google szolgáltatás

Novemberben leáll a Google Hangouts, ezért a vállalat igyekszik átterelni mindenkit a Chat felületre. A szolgáltatás korábban már megszűnt a Workspace felhasználók számára, most pedig az ingyenes, személyes Hangouts küldetése is véget ér.

Miután a Workspace-t használók számára már februárban elérhetetlenné vált a Google Hangouts, most azok is változást tapasztalnak majd, akik a személyes verziót használták eddig. A keresőóriás ezt a hivatalos blogján jelentette be néhány nappal ezelőtt.

A közlemény szerint Hangouts az asztali webhelyen novemberig használható marad, és a cég két-három héttel a leállás előtt figyelmeztetni fog mindenkit az átállásról. A mostani lépés egyébként egy hosszabb ideje létező terv megvalósulása, mivel a Google már 2018-ban utalt arra, hogy tervezi a felhasználók Hangoutsról Chatre való átállását, és 2020-ban minden felhasználó számára ingyenessé tette a funkciót.

Fotók: Google

Utóbbiról már a The Verge számolt be, a portál pedig néhány fontos dolgot is közzétett a témával kapcsolatban. Azok akik még mindig a Hangoutst használják, automatikusan átkerülnek majd a Chatbe, de a vállalat arra is lehetőséget ad, hogy a Takeout szolgáltatás segítségével letöltsük a Hangouts-adatainkat, mielőtt az hivatalosan is megszűnik.

Annak érdekében, hogy mindenki könnyen hozzászokjon az újdonsághoz, a Google igyekezett kibővíteni a Chat szolgáltatást, így bevezetnek néhány új funkciót. Ilyen például a a közvetlen hívások, a Spaces (a Rooms újbóli márkaneve), de képek megosztására, és megtekintésére is külön lehetőség nyílik egy új felületen.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram