2022.10.28.TomiSpark

Megszűnik a Lego egyik legrégebbi készlete

1998-ban adták ki először, de jövőre már nem gyártják a dán játékóriás Mindstorms nevű robotikai készletét. Az ehhez tartozó mobilalkalmazás egy ideig még megkapja a megfelelő támogatást, azonban a cég állítólag más dolgokra szeretne koncentrálni.

A Gizmodo számolt be róla pénteken, hogy a Lego nem kívánja legyártani a továbbiakban a Mindstrorms darabjait, amit 24 évvel ezelőtt kezdtek el forgalmazni. A készlet valójában a Massachusetts Institute of Technology (MIT) és a cég közös együttműködésének köszönhetően jött létre, Lego Mindstorms Robotics Invention System néven.

Akkoriban a Technics készletének alkatrészeit vegyítették más robotikához alkalmas eszközökkel, amit az alapvető Brick névre hallgató feldolgozó egység hajtott. Ennek továbbfejlesztett változata 2006-ban érkezett meg, amikor bemutatták az NXT-t, majd 2013-ban jött a az EV3 robotikai platform, mely visszafelé kompatibilis volt a korábbi változatokkal.

Fotók: LEGO

A legutóbbi és egyben a legutolsó termék a Robot Inventor termékcsalád volt 2020-ban, addigra pedig már az iOS és Android platformra fejlesztett mobilalkalmazások is léteztek. Utóbbiak még legalább két évig megkapják a támogatást a vállalat részéről, de a termékek gyártása már sajnos idén befejeződik. Ezt egy hivatalos közleményben erősítették meg, amiben elárulták, mostantól más területekre összpontosítanak majd a tanulást segítő építőelemeket illetően.

„Most, hogy más prioritásaink vannak a LEGO Education és egyéb Build & Code élmények terén, úgy döntöttünk, az erőforrásainkat és jövőbeli terveinket úgy összpontosítjuk, hogy a Mindstorms Robot Inventor csapatunkat és szakértelmüket az üzletág más területeire irányítjuk át. Ez annyit jelent a gyakorlatban, hogy a fizikai Mindstorms Robot Inventor termék (51515) és a hozzá kapcsolódó elemek (88016 és 88018) 2022 végétől kivonulnak a portfóliónkból, de a digitális platformok - mint például a LEGO Mindstorms Robot Inventor App - legalább 2024 végéig életben maradnak” – állt a közleményükben.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram