2022.06.08.TomiSpark

Megszületett a döntés: 2024-től jönnek az egységes töltők az EU-ban

Jó ideje szó volt már róla, a minap pedig hivatalosan is megállapodtak arról, hogy az Európai Unión belül a kis, és közepes méretű elektronikus eszközöknek kötelező lesz USB-C-t használni. A jogszabály két év múlva lép életbe.

Bár a legtöbb eszköz már az USB-C kábelekkel kompatibilis, az Apple továbbra is a saját útját járja a termékeivel kapcsolatban, ám hamarosan már erre sem lesz lehetőség. Az EU döntése értelmében 2024 őszétől kizárólag USB-C csatlakozóval felszerelt eszközöket lehet majd forgalomba hozni.

Mindez érvényes az okostelefonokra, a táblagépekre, a hordozható játékkonzolokra, e-bookokra, vezetéknélküli fülhallgatókra, és digitális fényképezőgépekre is. A szabályozás vonatkozik a laptopokra is, ám ott annyiban más a helyzet, hogy a gyártóknak 40 hónapjuk van, hogy a készülékeket a követelményekhez igazíthassák.

Az egységes töltőkkel az Európai Unió azt szeretné elérni, hogy kevesebb legyen az elektromos hulladék mennyisége, továbbá ezzel az európai felhasználók helyzetét is jelentősen megkönnyítenék. A pletykák szerint elképzelhető, hogy emiatt a következő iPhone már nem a szokásos MagSafe technológiával, hanem USB-C-vel jelenhet meg.

Mint mindennek természetesen ennek a döntésnek is megvannak a maga kritikusai, sokan ugyanis úgy látják, hogy ezzel az EU megakadályozza az innovációt, de a képviselők szerint alkalmazkodni fognak az új technológiákhoz a jövőben.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram