2023.06.17.TomiSpark

Megszaporodtak az Instagram közvetítő csatornái

A népszerű képmegosztón a közelmúltban elindult egy új szolgáltatás, amely által a felhasználók az összes követőjüknek üzeneteket küldhetnek egyfajta hírfolyamot generálva ezáltal. Ez jelenleg főként a különböző fesztiválok vagy sportesemények esetében vált igazán népszerűvé, pár napja pedig már világszerte elérhetővé tették a szolgáltatást, ami további platformokon is feltűnhet majd.

A Meta részéről még februárban leplezték le a Broadcast channel nevű lehetőséget, amivel tulajdonképpen a Telegram megoldását másolták le. A közvetítő csatornák által ugyanis az üzenetek között dobhatnak nekünk értesítéseket olyan profilok, amelyeket bekövettünk, persze ez nem kötelező érvényű dolog.

Nem muszáj csatlakoznunk ezekhez az újfajta hírfolyamokhoz, ha viszont mégis megtennénk, akkor arra számíthatunk, hogy az adott közvetítési csatorna házigazdája a szöveges frissítések mellett akár fotókat, videókat, hanganyagokat is közzétehet, de másokat is meginvitálhatnak arra, hogy munkatársként csatlakozzanak a csatornához.

Ez egy ideje Magyarországon is feltűnt, két nappal ezelőtt pedig a Meta hivatalosan bejelentette, hogy a szolgáltatás már globálisan is elérhetővé vált. Az Engadget cikke szerint a cég nemrég a WhatsAppra is átvitte a funkciót, ahol egyelőre még korlátozott a hozzáférés, de hamarosan szélesebb körben is kínálják majd az újdonságot. Utóbbi a WhatsApp mellett a Facebookra és a Messengerre is vonatkozhat a hírek alapján.

Mindeközben a Meta állítólag már gőzerővel dolgozik egy decentralizált közösségi hálózaton, hogy a Twitterrel is versenyben legyenek. A beszámolók szerint ez egy önálló szolgáltatás lesz, amely ugyan a Mastodont működtető hálózati protokollhoz csatlakozik, de a profil feltöltéséhez az Instagram-fiókoddal is be tudsz majd jelentkezni.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram