2021.11.22.TomiSpark

Megoldás érkezett a Pixel 6 egyik legnagyobb problémájára

Bár elsőre jó ötletnek tűnt a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó, sajnos ez okozott némi gondot a felhasználóknak. A funkciót sokan lassúnak érezték, de úgy tűnik magunk is elháríthatjuk a felmerülő hibákat.

A Pixel 6 telefonokkal a Google is reagált a legújabb trendekre, így már nem található meg fizikailag az ujjlenyomat-olvasó a készüléken, ez ugyanis a kijelzőbe lett elrejtve. Ezt a megoldást gyakorlatilag minden csúcsmobil esetében láthatjuk manapság és a keresőóriás új modelljéről is eltűnt a korábban megszokott hátlapi szenzor.

Az elmúlt néhány hétben azonban rengetegen panaszkodtak arra, hogy nem működik rendeltetésszerűen az olvasó. A legtöbben azt kifogásolták, hogy nem elég gyors, arcfelismerő pedig nincs, így vagy megszokja ezt az ember, vagy kizárólag a PIN-kódos megoldást alkalmazza. A Google szerint a biztonsági algoritmus miatt fordulhat elő, hogy időnként lassabb a rendszer, esetleg közvetlenebb érintés szükségeltetik.

A cég hozzátette, hogy a körülmények is befolyásolhatják a működést, vagyis a probléma előfordulhat akkor is, ha nem elég tiszta a képernyő, vagy éppen túl erős napfénynek van kitéve az okostelefon. Mindez persze nem hangzik túl jól, ám a bejelentés után néhány nappal megoldás érkezett a problémákra, mégpedig egy frissítés képében, ami az alábbi videóban is látszik.

November 16-tól kezdve ugyanis két új frissítés érhető el, az SD1A.210817.037 és az SD1A.210817.037.A1. Előbbi a Verzion Pixel készülékek számára készült, a Lifehacker pedig az amerikai cég álláspontját is közzétette, melyben elmondták, hogy ez a szoftverfrissítés javítani fogja a készülék ujjlenyomat-érzékelőjének teljesítményét a Pixel 6 és 6 Pro telefonok esetében.

Amennyiben valaki hasonló gondokkal szembesült volna nemrég, abban az esetben a következőket teheti: a beállításoknál előbb a rendszer, majd a rendszerfrissítés lehetőségre kell koppintani, ha pedig elérhető a frissítés, akkor onnantól kezdve elég a képernyőn látható utasításokat követnie.  

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram