2024.06.22.TomiSpark

Meglepő dolgot próbál ki a Samsung a nyári olimpián

Bár a sportrajongók többségénél még a labdarúgásé a főszerep, hiszen javában zajlik az Európa-bajnokság, illetőleg a Copa America, hamarosan az olimpia is megkezdődik. A multisporteseményre Párizsban kerül sor, a különlegesen alakuló megnyitóhoz, pedig a játékok szponzora, a Samsung egyedi élménnyel próbálkozik. Okostelefonok által adott képekkel bővítik ki a nyitóünnepség közvetítését.

Valószínűleg már sokan várják a XXXIII. nyári olimpiai játékok kezdetét, amit idén Franciaországban bonyolítanak le. Vélhetőleg ezúttal is emlékezetes pillanatoknak lehetünk szemtanúi az egyes sportágak versenyei során, de már a megnyitó is olyat nyújthat, amit még eddig nem láttunk. Erre ugyanis Párizsban a Szajnán kerülhet sor.

Ha minden a tervek szerint alakul 10 500 sportoló érkezhet majd meg hajókon helyet foglalva a híres folyón. Mindig ikonikus eleme a megnyitóknak az országok küldöttségeinek bevonulása, de ezt idén júliusban nem egy központi stadionban tartják majd. Helyette a felvonulás az Austerlitz hídról indul, ezután hat kilométeren át halad Párizs belvárosán át, közben láthatók lesznek majd az olimpia helyszínei, végül mindenki megérkezik a fináléhoz, ami a Trocadéronál lesz.

Fotók: Samsung

Ez már önmagában is lenyűgöző lesz, de az olimpia egyik kiemelkedő támogatója, a Samsung tovább növelné az élményt. Ennek érdekében, na meg persze azért, hogy élesben prezentálják, mire képesek igencsak híres okostelefonjaik, több mint 200 darab Galaxy S24 Ultrát helyeznek el a 85 sportolói hajó orrán és oldalán. Ezzel a marketing mellett elmondásuk szerint az is a céljuk, hogy a sportrajongók közelebb kerülhessenek az eseményekhez. Így ugyanis a cég úgy véli, bensőséges betekintést nyerhetünk majd a sportolók reakcióiba ezen az egyszeri utazáson.

Persze ehhez egy erős hálózatra is szükség lesz, de gondoltak erre is. Ebben az Orange nevű telekommunikációs szolgáltató lesz a partner, mely több mint egy tucat 5G bázisállomást telepít a Szajna mentén. Ezzel létrejön Franciaország első független 5G-hálózata, mindez pedig gördülékeny közvetítést biztosíthat. Ugyanez a technológia lesz egyébként alkalmazva majd a marseille-i vitorlásversenyeken, ahol szintén Galaxy 24 Ultrák képe lesz megfigyelhető a hajókon.

Az olimpiai játékok házigazda műsorszolgáltatójaként hihetetlenül izgatottak vagyunk a Samsunggal létrejött partnerség miatt, amely lehetővé teszi, hogy a 2024-es párizsi olimpiát igazán eredeti perspektívából láttassuk és láthassuk, és tovább fokozza a szurkolói élményt – mondta Yiannis Exarchos, az OBS vezérigazgatója. – A Samsung legújabb mobilalapú fejlesztése sportrajongók millióinak teszi lehetővé világszerte, hogy kedvenc sportolóikkal együtt, valós időben éljék át a nyitóünnepség és a vitorlásversenyek hangulatát, eseményeit és érzelmeit.”

A Samsung közleménye szerint ehhez hónapokig kutattak, fejlesztettek, a tesztfázisuk során pedig szorosan együttműködtek az Orange mellett az olimpia közvetítéseiért felelős Olympic Broadcasting Serviceszel (OBS).

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram