2023.05.08.TomiSpark

Meglepő, de ez a videójáték vezeti az összesített eladási listát

A nemrégiben frissített lista alapján egy olyan cím áll az élen minden idők legeladottabb játékainak kategóriájában, amit mindenki jól ismer, de talán kevesen gondolnának rá napjainkban. Mutatjuk, a legjobb tízet.

Az IGN kiadta minden idők legeladottabb videójátékainak listáját. A portál cikke szerint a legpontosabb adatok érdekében megkeresték a kiadókat, továbbá pénzügyi jelentéseket, híreket, interjúkat szintén figyelembe vettek. Az egész lényege annyi, hogy az új monetizációs modellek a siker új mérőszámait igénylik - havi aktív felhasználók, játékosmegtartási arányok, játékon belüli bevételek és hasonlók, de a legnagyobb kérdése továbbra is fennáll: melyek minden idők legkelendőbb videójátékai?

Fontos, hogy a csomagban lévő játékok beleszámítanak az eladási adatokba, mivel a listán szereplő legtöbb játékot valamikor konzolhoz mellékelték. Az ingyenes letöltések nem számítanak eladásoknak, így az olyan masszívan sikeres játékok, mint a Fortnite és a League of Legends is kimaradtak, illetőleg a rendelkezésre álló eladási adatok hiánya miatt nem tudtak felvenni bizonyos játékokat, amelyek esetleg helyet érdemeltek volna ezen a listán.

Mindezen dolgok fényében az alábbi tízes lista állt össze.

1.Tetris – 520 million

2.Minecraft – 238 million

3.Grand Theft Auto V – 175 million+

4.Wii Sports – 82.9 million

5.PUBG – 75 million

6.Mario Kart 8 + Deluxe - 60,46 millió

7.Red Dead Redemption 2 – 50 million+

8.Overwatch - 50 millió

9.Super Mario Bros. - 48 millió

10. Pokemon Gen 1 - 47 millió

Bár a klasszikusok mellett több olyan játék is helyet kapott, amely még nagyon fiatalnak mondható, a győztes a Tetris lett. Ennek oka az IGN szerint, hogy ez vitathatatlanul a valaha készült legidőtlenebb videójáték. Fontos persze megjegyezni, hogy az 520 milliós szám valójában az összes elérhető platformon történő eladásokat tartalmazza, de meglepő módon ebből a legtöbb a mobilos platformokról jött össze. Henk Rogers, a The Tetris Company ügyvezető igazgatója szerint a Tetris 2014-ben már 425 millió fizetett mobilos letöltést ért el.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram