2023.08.28.TomiSpark

Megjött a Threads webes felülete

Itthon még mindig nem elérhető, ettől függetlenül szépen fejlődik a Meta mikroblogos szolgáltatása, ami már a böngészőből elérhető asztali változatát is megkapta. Erre jelentős igény mutatkozott, a cég pedig úgy tűnik, odafigyelt a felhasználókra.

A Twitter gondjait kihasználva kissé talán túl korán indította el a Threads nevű újdonságát a Meta, amire az Instagramon keresztül lehet regisztrálni. A kezdetek nagyon bíztatók voltak, mivel elképesztően sokan kezdték el használni a platformot, ám idővel nekik is hasonló problémáik akadtak, mint az azóta már X-re átnevezett Twitternek, ráadásul az emberek többsége elég hamar megunta az appot.

A hírek szerint ennek hátterében több dolog is állhatott, hiszen az X-en már nincsenek korlátozások, ráadásul a Threads még nagyon gyerekcipőben jár, az egyelőre jóval kevesebb tartalom sem segítettett a helyzetükön, nem beszélve a webes változat hiányáról. A Threads ugyanis eleinte kizárólag mobileszközökön futott, ezt a problémát viszont most valamelyest kiküszöbölték.

Egy ideje már böngészőből is elérhető a Threads, ahová az Instagram-profilunkkal lehet bejelentkezni, majd következő lépésként arra kér minket az oldal, hogy a megjelenő QR-kód segítségével töltsük le az alkalmazást. Ez az, ami Európában elég nehézkes, mivel az alkalmazásboltokban csak azt az üzenetet fogjuk megkapni, hogy a szolgáltatás a területünkön nem elérhető, még akkor is, ha az asztali verziót a saját nyelvünkön kapjuk meg. Másutt viszont a The Verge cikke szerint szinte ugyanolyan felület fogadja a felhasználókat, mint okostelefonon.

Fotó: The Verge

Elviekben a weboldalon bizonyos funkciók még hiányoznak az apphoz képest, például nem lehet szerkeszteni a profilunkat és nem tudunk üzenetet küldeni az Instagram-ra, de ezek a jövőben javulni fognak. A portál beszámolója alapján a cég azt ígérte, hogy gyorsan javítani fogják a hibákat és pótolják a hiányosságokat, de ez még csak az első verziója ennek a felületnek.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram