2024.02.24.TomiSpark

Megjelentek a WhatsApp új szövegformázási lehetőségei

Bár talán kevesen alkalmazták, a WhatsAppon eddig is volt néhány opció ahhoz, hogy megformázzuk az elküldeni kívánt üzenetek szövegét, most viszont négy újdonsággal bővül a szerkesztéshez használt funkciók tárháza.

Mivel a beszélgetésben elküldött szövegek sok esetben nem elég átláthatók, így előfordulhat, hogy lényeges információk kerülik el a figyelmünket. Ez főként akkor jön rosszul, ha például a munkánkhoz használjuk a csevegőplatformot, ezzel viszont a Meta is tisztában van. Korábban éppen ezért jelent meg négy darab szövegszerkesztési mód, amihez most újabb négyet adtak hozzá.

Fotó: Meta

A képen zölddel kiemelve láthatók a friss lehetőségek, alatta pedig fehérrel azok, amelyeket már korábban is használni lehetett. Utóbbiaknál vastagon kiemelhetünk egy szót vagy egy szövegrészletet, ha csillagok közé fogjuk azokat, dőltté válik, ha ugyanezt aláhúzásjellel csináljuk, áthúzhatjuk, amennyiben hullámvonalak közé tesszük, de a monospace betűtípus is elérhető, ehhez három ` jel kell mindkét oldalra.

Ami pedig a most bevezetett opciókat illeti, a kötőjel után írt szöveggel hívható elő a felsorolásjel, a számozáshoz szimplán a sorszámot kell kiírni, a más színárnyalattal kiemelt idézetet a > szimbólum után írtakkal tudjuk megcsinálni, de a kódsoros nézet is elérhető, ha az adott szó két végére egy-egy ` jelet írunk oda.

A felhasználók örömére, ezeket a WhatsApp mindenütt, így tehát a weben, iOS-en és Androidon is bevezeti, de a mobilos platformoknál érdemes frissíteni az alkalmazást, hogy biztosan elérhetők legyenek az újdonságok.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram