2022.07.22.TomiSpark

Megjelent a Google Pay utódja

Ahogyan arra számítani lehetett, szép lassan elkezdett feltűnni az Androidot használó készülékeken a Wallet nevű alkalmazás, ami a Google Pay helyett érkezik. A pénztárcaként is funkcionáló app számtalan hasznos funkcióval rendelkezik.

Normál esetben az emberek a pénzük mellett más fontos dolgokat, így például igazolványokat is tartanak a pénztárcájukban, a Google újdonsága pedig szintén képes erre. A Wallett megjelenéséről az utóbbi években egyre többet lehetett hallani, valójában pedig már 2011-ben megszületett az ötlet a cégnél.

A Google akkor valamiért mégis egy másik irányt választott, végül a Pay volt az, amit az androidos felhasználók alkalmazni tudtak, amennyiben a telefonjukkal akartak fizetni, vagy belépőket, esetleg repülőjegyeket akartak benne rögzíteni online.

A Wallet megjelenését a vállalat idei I/O fejlesztői konferenciáján jelentették be, a napokban pedig már elindult, felváltotta elődjét. Az indulással kapcsolatban néhány hivatalos bemutató videó is megjelent, ezekből pedig kiderül, hogy az alkalmazás jóval többre lesz képes annál, amit a Pay tudott.

Mostantól kezdve a pénzügyeink, és a jegyeink mellett kezelhetjük az egyes hűségkártyákat, vagy akár a hivatalos dokumentumainkat/igazolványainkat is. Utóbbi kategóriába beletartozik az oltási, vagy éppen a igazolvány is, melyeket a Google a felhasználók hozzájárulása nélkül nem fog más appokkal megosztani az ígéretek szerint.

A változás egyébként globális, vagyis elvileg már Magyarországon is elérhetővé vállt a Wallet, akik viszont nem használják az automatikus frissítéseket, azoknak a Play áruházban kell megtenniük a szükséges lépéseket.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram