2024.03.15.TomiSpark

Megérkeztek a videóklipek a Spotify-ra

Egyelőre még csak 11 országban érhető el és béta verzióban, de a zenei streaming szolgáltatónál már az egyes dalok videóklipjei is megtekinthetők a Premium előfizetők számára. Elég erősen tesztfázisban jár még a dolog, de már látszik hová futhat ki az újdonság.

A vállalat szerdai bejelentésével hivatalossá vált, hogy a Spotify támogatni kezdte a zenei videók lejátszását. Az audio streaming funkciót bétaként indították el a héten, egyelőre csak az említett előfizetésekkel rendelkezőknek, ráadásul még ott is csak egy korlátozott katalógussal. Mindez azt jelenti, hogy jelenleg mindössze néhány támogatott előadó alkotásához tartozó videóklipet lehet megtekinteni.

Erre most éppen 11 piacon, az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Lengyelországban, Svédországban, Brazíliában, Kolumbiában, a Fülöp-szigeteken, Indonéziában és Kenyában van lehetőség a The Verge beszámolója szerint. A portál úgy tudja, ezeket a területeket számos kritérium alapján választották ki, beleértve a piac méretét és a helyi tartalomtámogatás elérhetőségét.

Fotók: Spotify

Ami pedig a már említett támogatott előadókat illeti, közéjük tartozik Ed Sheeran, Doja Cat, Ice Spice, Aluna és Asake, de a Spotify globális fogyasztói tapasztalatokért felelős vezetője, Sten Garmark elárulta a TechCrunchnak nyilatkozva, hogy a teljes zenei videókat tartalmazó katalógusuk hamarosan több ezer klipet foglal majd magába.

A funkciót egyébként az angol nyelvű felületeken a Now Playing szekción keresztül lehet elérni, ahol a dal címe felett megjelenik a Switch to Video ikonja, ennek megérintésére pedig újraindul a szám, de már videóval együtt, ami a kijelző közepén helyezkedik el. Később a Switch to Audio ikonnal visszaválthatunk a klip nélküli változatra és ha minden igaz, a tévés appban és az asztali változatban is megjelenik majd az újdonság.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram