2022.02.26.TomiSpark

Megérkezett az Oppo első táblagépe

A korábbi híreknek megfelelően az Oppo is elkezdett nyitni a tabletek felé. Elsőként egy közepes árú terméket dobtak piacra, ami nem egy csúcskategóriás készülék, de ennek ellenére egészen jó tulajdonságokkal rendelkezik.

A cég leányvállalata, a Realme korábban már kiadott egy tabletet, de az Oppo Pad az első mely ténylegesen a saját nevük alatt forgalmaznak. Az eszköz 11 colos képernyővel, 2560 x 1600 képpontos felbontással jelent meg, 120 Hz-es megjelenítésre is képes, a fényerőt tekintve pedig 480 nit a maximum.

Utóbbi nem hangzik valami túl soknak, de azt is érdemes ehhez hozzátenni, hogy összesen 2048 fokozatban állítható. Említést érdemel még a hardveres kékfény szűrő, vagy a HDR10 támogatás is. Mindez kifejezetten biztató elsőre, ahogyan a kamera képességei is, az Oppo Padon elől egy 8 megapixeles kamera dolgozik (Full HD videó lehetőséggel), hátul pedig 13 megapixeles egység található.

A Gadget Game News információ szerint a sebességre szinte biztosan nem lesz panasz, mivel a Snapdragon 870 rendszerchipet használja a készülék, a tárhelyet és a memóriát illetően pedig két verzió érhető el. Vásárolható lesz 128 vagy 256 GB kapacitással, továbbá 6 vagy 8 GB rendszermemóriával. Ehhez fontos hozzátenni, hogy a hőelvezetésre is odafigyeltek, szóval a melegedés miatt sem kell majd aggódnia a tulajdonosoknak.

Forrás: Oppo

Az Oppo Pad matt üveg hátlapot és fém vázat kapott, amely alatt négy hangszóró üzemel, így mindennel együtt 510 gramm lett a súlya. A színeket tekintve a James Jean által megtervezett szürke, a fekete és a lila színben lesz elérhető az eszköz, ami pedig mindenképpen jó hír, hogy az Oppo Pencil névre hallgató tollat is támogatja, amely mágnesesen tölthető.

Ha már töltés, a termékben egy 8 360 mAh kapacitású akkumulátort lehet megtalálni, amely 33 W-os gyorstöltési technológiára is képes. Az előzetes hírek szerint egy teljes feltöltés után 10 órán át használhatjuk az újdonságot, ami március 3-án kerül a forgalomba, de egyelőre csak Kínában. A többi területről még nem számoltak be, ám lévén, hogy ez az Oppo legelső táblagépe, aligha felejtenék el globálisan forgalmazni.

Sajnos gyengeségek is vannak, így például az Android 11 szoftver, aminek a frissítésén hamar dolgozniuk kell majd, ráadásul a GPS vevőt és a mobil hálózati modem is hiányozni fog első körben, ugyanakkor a Wi-Fi 6 és Bluetooth 5.1 modult nem felejtették ki belőle. Az ára jelenleg 2300 és 3000 jüan között mozog, vagyis átszámítva 119 ezer és 156 ezer forint közötti összeget kell majd kifizetnie annak, aki a kínai gyártó legújabb fejlesztésére vágyik.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram