2022.04.28.TomiSpark

Megérkezett az Android 13 bétája

Most már a fejlesztőkön kívül bárki más is elérheti az újdonságot, aki rendelkezik kompatibilis Pixel készülékkel. Erről a Google tett nemrégiben bejelentést, de egyelőre még nem mentek bele teljesen a részletekbe.

Megjött az első nyilvános béta, ami korábban csak a fejlesztők számára volt elérhető. A 13-at a Google várhatóan a jövő hónapban tartandó éves fejlesztői konferenciája előtt adja ki, ahol a hírek szerint bővebben is beszámolnak majd a frissítéssel kapcsolatos terveikről.

A The Verge információi szerint a legérdekesebb funkciók azok, amelyek már megjelentek az Android 13 első két fejlesztői előzetesében. Ott van például a Bluetooth Low Energy Audio támogatása, egy új fotóválasztó, amellyel korlátozhatjuk, hogy egy alkalmazás mely fotóinkhoz férhet hozzá, friss alkalmazásikonok tematizálási lehetőségeit is megkapják a felhasználók, továbbá egy új engedély is megjelenik, amely csökkentheti az értesítési spameket.

Az ezen túlmenően megjelenő funkciókkal elvileg a fejlesztőkre koncentráltak, Dave Burke, a Google mérnöki részlegének alelnöke például egy blogbejegyzésben írt a médiafájlok eléréséhez szükséges alkalmazásengedélyek módosításairól. A szakember szerint az engedély ezentúl az alkalmazás által elérni kívánt médiatípusra lesz jellemző, ahelyett, hogy egyszerűen az összes fájlhoz való hozzáférésre kérne engedélyt.

A béta verzióra való feliratkozással és letöltéssel kapcsolatos további információkért érdemes ellátogatni a Google Android 13 fejlesztői oldalára, aki pedig a fejlesztői előzetest futtatja, automatikusan megkapja az új bétát.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram