2022.04.02.TomiSpark

Megérkezett a világ első gamer kontaktlencséje

Továbbra is hatalmas üzlet van a gamer termékek értékesítésében, ezért a legmenőbb cégek kifejezetten nagy hangsúlyt fektetnek a technológiai fejlesztésekre. Az Asus például most egy igazán egyedi dologgal állt elő.

A gamer szemüvegek után megérkezett a következő nagy lépés, amivel az Asus elég magasra tette a lécet. A vállalat ugyanis pár nappal ezelőtt mutatta be az első olyan kontaktlencsét a világon, mely a gamerek számára lett kifejlesztve.

A termék a ROG Smart Lens nevet kapta és a a legmodernebb MI-alapú technológiákat ötvözi a hivatalos leírás szerint. A lencsében egy beépített fej- és szemkövető rendszer működik, ami arra szolgál, hogy a szemmozgásunk által tudjunk keresgélni és változtatni a különböző beállítások között.

Ez a gyakorlatban elvileg úgy néz majd ki, hogy a felhasználónak elég lesz a megfelelő helyre irányítania a tekintetét, a pislogások által pedig megerősíthetjük az utasításokat. A kontaktlencsék alakjai személyre szabhatóak lesznek az Armoury Crate szoftver által, a töltéséről pedig a tárolásához szükséges tok gondoskodik majd.

Fotók: Asus

A tok egy gyors töltő is egyben, ami a gyári adatok szerint egy óra alatt képes teljesen feltölteni a terméket. A futurisztikus lencsék iránt várhatóan elég nagy lesz a kereslet, azt viszont még nem tudni, hogy az Asus mikor akarja piacra dobni és mekkora árat fog elkérni érte.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram