2022.06.29.TomiSpark

Megérkezett a Nikon egyik legkisebb gépe

A Z sorozat következő tagja egyben a legkompaktabb, és talán a leginkább megfizethető termék lett. A népszerű japán márka ezúttal egy tükör nélküli vlogger kamerát készített.

A Nikon nemrégiben bemutatta legújabb eszközét, a 20,9 megapixeles APS-C Z30-at, mely az eddigi legkisebb és legkönnyebb lett a szériában. A kamerát főként olyan embereknek szánják, akik vlogokat készítenek, ezért helyet kapott egy kihajtható kijelző is.

A Z30-as 4K 30p videót, valamint hosszú, 125 perces felvételi időt kínál, a Z50 és a Z fc modellek után pedig ez a harmadik tükör nélküli gépük. Az Engadget cikke szerint a vezérlőberendezés egyszerűre, és hatékonyra sikerült. Felül egy üzemmódtárcsa kapott helyet, elülső és hátsó tárcsákkal az expozíció beállításához, egy fotó/videó választó kapcsolóval, valamint gombokkal az ISO, az expozíció-kompenzáció, az AF-zár és a felvételi mód beállításához.

Az eddigi DX modellekhez képest az elülső részen található mérőfény újdonságnak számít, a képernyő 3,0 hüvelykesre sikerült, amely kihajtva egyből aktiválja az önarckép módot, de szintén fontos még a beépített sztereó mikrofon, a mikrofonbemenet és az egyetlen UHS-I SD memóriakártya-nyílás, ami viszont hiányzik az a fejhallgató bemenet.

Fotók: Nikon

A Nikon megbízhatóan gyors és éles hibrid fázisérzékelős autofókuszt ígér, arc, szem, és állat AI-érzékeléssel, ami hasonló lehet mint a Z50 és a Z fc modellekben lévő AF. Van még jelenettől függő képvezérlő automata is, az akkumulátor pedig viszonylag kicsi lett. Szintén fontos megjegyezni, hogy az első beszámolók szerint az ígért értékekhez, így például a 125 percnyi 1080p videóhoz, vagy a 35 percnyi 4K felvételekhez érdemes a kamerát töltőre tenni egy jó időre.

Természetesen nem lehet elmenni a fotózási képességek mellett, a gyártó ehhez akár 11 kép/mp sebességet, és hibrid fázisérzékelő AF-et ígért, ráadásul akár videó közben is készíthetünk majd képeket vele. A Z30 valamikor július közepén érkezik, ára csak a vázért 710 dollár, a Nikkor Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 kit objektívvel 850, vagy a Nikkor Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 objektívvel pedig 1200 dollárt kell kiadnunk érte.

Akinek ez nem lenne elég, azoknak a Nikon 150 dollárért egy Creators Accessory Kitet is kínál majd, amely egy SmallRig állványmarkolatot, egy Nikon ML-L7 Bluetooth távirányítót és egy Rode VideoMicro mikrofont is tartalmaz.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram