2022.09.05.TomiSpark

Megérkezett a Leica ultrarövid hatótávolságú 4K projektora

A Cine 1 lett a márka első ultarövid vetítője, amelynél a kamerák gyártása során tanultakat alkalmazták. A nemrég bemutatott termék nagyszerű dolgokat ígér, cserébe viszont rendesen megkérik az árát.

80 vagy akár 100 hüvelykes képet képes sugározni a Leica újdonsága, ha 15 centire helyezik el a faltól. Ez talán az egyik legnagyobb erény, de másra is képes a Cine-1-es, ami a vállalat első projektora lett. Bár talán furcsának tűnhet, hogy ilyet dobnak piacra, valójában az optikai részen sok minden múlik, ebben pedig rengeteg tapasztalatuk van már.

A vállalat elmondása szerint termékük a Summicron objektívtechnológiát használja, aszférikus elemekkel, amelyeket a Leica szabványoknak megfelelően gyártanak. Az Engadget beszámolója alapján emellett a Cine 1-ben egy 25 000 órás élettartamú háromszoros RGB lézer, valamint egy Texas Instruments DLP chip is helyet kapott.

Fotók: Leica

A Leica gyártmányából két változat lesz majd megvásárolható, ezeket pedig 80 és 100 hüvelykes képernyőkhöz tervezték, ezért az erre való ajánlásokat a cég szerint érdemes betartani, a minőségi képek érdekében.

Érdemes még a hangélménnyel is foglalkozni egy kicsit, mivel ezt az oldalt sem felejtették ki a fejlesztés során. A Leica beépített Dolby Atmos-alapú hangszórókat kínál a térhatású hangzáshoz, de a lineáris televíziózáshoz TV-tunerrel rendelkezik, valamint a HiSense VIDAA OS okostévé platformot is támogatja.

A teljesség igényének érdekében a HDMI és USB bemeneteken keresztül külső tároló, de akár Blu-ray lejátszó vagy konzol is telepíthető lesz, ugyanakkor néhány kulcsfontosságú specifikáció egyelőre hiányzik belőle. A The Verge beszámolója szerint nincsen HDR-támogatás, és nem lehetséges a színtér lefedettség, az ára viszont elég magasra sikerült. A 80 hüvelykes kivitel 6900 dollár, a nagyobbik verzió pedig 7900 dollárba kerül majd.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram