2023.10.09.TomiSpark

Megérkezett a három másodperces függőágy

1,2 millió dollárnál is több gyűlt össze a Kickstarteren az anymaka márkája alá tartozó állványra, amit elvileg akár három másodperc alatt kipattinthatunk, majd ezt követően csak rá kell akasztanunk a függőágyat. Az ötletgazdák ígérete szerint a termék szinte bármilyen terepen stabil marad.

Ha valaki vásárolt már függőágyat, akkor tudja, hogy annak felállítása a legtöbbször nem egy könnyű feladat, persze a modernebb változatok összeállítása már jóval kevesebb erőfeszítést igényel, ettől függetlenül több szempontból is kompromisszumot kell kötnünk.

A függőágyak ugyanis méretükből fakadóan nem használhatók bárhol és bármikor, pedig sokan élveznék ennek kényelmét több helyszínen is. Erre a problémára akart megoldást találni az anymaka, melynek alapítói, Eric Lin és Raymond Lau még 2020-ban kezdtek el beszélgetni arról egy Hongkongba tartó repülőúton, hogy mennyire imádják a függőágyakat, ám a hozzájuk tartozó állványok lehetnének sokkal egyszerűbbek is.

Innen indult az alábbi termék fejlesztése, Kínában és Hongkongban, majd két évig tartó munkát követően idén egy kész függőágy állvánnyal álltak elő, amelynek további gyártására és terjesztésére a Kickstarteren próbáltak meg pénzt gyűjteni. A kampány abszolút sikeres volt, hiszen 10 ezer dollárt akartak összeszedni, ehhez képest már 1,2 millió dollár felett járnak.

Az állvány legfontosabb tulajdonsága, hogy egyedi Snap-Fold kialakítással rendelkezik, ezáltal egy hosszabb sporttáskában is elfér, felállítása pedig mindössze három másodpercet vesz igénybe az alkotók szerint. A projekt leírásában található információk alapján a termék egy csomagtartóban is könnyedén elhelyezhető, bármilyen függőággyal kompatibilis, akármilyen terepen stabil marad az egyedi csúszásgátlóknak köszönhetően, a rögzítés is gyors, ráadásul pohártartót és telefontartót is felszereltek rá.

Ami a súlyt illeti, hivatalosan 249.48 kilogrammig van hitelesítve, tehát akkor sincs gond, ha esetleg többen helyezkednek el rajta. A maximális szélessége 216 centi, míg a magassága 112 centi, ha széknek állítjuk be, fekvő módban viszont ezek az értékek 265, illetőleg 116 centisre növelhetők. Maguk a lábak is különlegesek, mivel a legtöbb állvánnyal ellentétben itt nem rozsdamentes acélt használtak, hanem repülőgép-minőségű alumíniumot, mivel ezáltal jelentősen csökkentették a súlyt, miközben figyelemre méltó szilárdságot és korrózióálló tartósságot biztosítottak.

Ez többféle színben kapható, illetőleg azokra is gondoltak, akik erős napfénynél, esetleg borongósabb időben használnák majd, mert egy direkt az állványhoz tartozó ernyő is beszerezhető hozzá. Mindezért a jelenlegi ajánlataik alapján legalább 199 dollárt kell kifizetni a kampány keretein belül, de persze ez attól is függ, milyen változatot és felszereltséget választunk.

A kampány ide kattintva érhető el.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram