2022.09.14.TomiSpark

Megérkezett a GoPro Hero 11 Black széria

Ahogyan az várható volt, még idén ősszel bemutatásra került a GoPro Hero sorozatának legújabb generációja.

A szeptember egy fontos hónap az akciókamerák rajongóinak, ennek megfelelően pedig a 2022-es év ősze is izgalmasan indult. A GoPro Hero család legújabb tagjáról néhány információ és egy kémfotó már néhány nappal ezelőtt is kiszivárgott, a szerencsésebb újságíróknak pedig még a premier előtt lehetőségük nyílt kipróbálni az újdonságokat.

A többes szám ebben az esetben nem véletlen, mivel három kamerát is bemutatott a népszerű márka. A Hero 11-el együtt két testvérdarab, a Hero 11 Black Mini és a Hero 11 Black Creator Edition is megjelent. A fő modell dizájnja a korábbi híreknek megfelelően nem sokat változott az elődhöz képest, leszámítva az új számozást az oldalán. A hasonlóság egyébként tényleg kísérteties ebből a szempontból, mivel még a színekből is ugyanazokat használja, mint a 10-es, de belül is vannak azonos dolgok.

A hardveres téren a legkomolyabb változás a magasabb érzékelő, a Hero 11 Black pedig mostantól alapfelszereltségként tartalmazza az Enduro akkumulátort. Ez mindenképp jó pont, mert ezt eddig csak tartozékként árulták. Ami a méretet illeti, 71,8 × 50,8 × 33,6 mm-es lett, a súlya pedig 154 grammra sikerült.

Fontos változás még, hogy a fotók felbontása 23-ról 27 megapixelesre nőtt, megjelent a 10 bites szín, valamint egy Full Frame névre hallgató felvételi mód is, 5,3K-ban tud rögzíteni. Utóbbi esetében maximum 60 fps, 4K-ban 120 fps, 2,7K-ban pedig 240 fps-sel készült szuperlassított videók felvételére adódik lehetőség az Engadget hírei szerint.

Az új érzékelő másik előnye a 360 fokos horizontrögzítés hozzáadása egészen 5,3K/30-ig, ami szintén egy praktikus eszköz a ferde videók elkerülésére, vagy kreativitás nagyobb kihasználására, továbbá ott van még a HyperView, ami teljes érzékelő nézete 16:9-es formátumba sűrítve. Ez lényegében a meglévő SuperView, csak még több pixellel.

Gondoltak azokra is, akik inkább a sötétben megjelenő fényekre koncentrálnak, így a járművek fényéhez, a csillagokhoz és a fényfestéshez is vannak különböző eszközök a Time Lapse szekcióban. Beszélni kell még a HyperSmooth-ról, amiből már az 5.0-s verziót használhatjuk, így a korábbinál is jóval stabilabb képet kaphatunk.

Ami a Minit illeti, a készülék elvileg erősen hasonlít a nagyobb testvérre, ám ahogyan a nevéből is kikövetkeztethető, kisebb méretekkel rendelkezik, és itt csak egy korlátozott módban használható LCD kijelzőt kapnak a felhasználók. Ezen látható, hogy milyen beállítások aktívak, továbbá két fizikai gomb tartozik még hozzá, és szintén egy Enduro akkumulátorral működik, akárcsak a Creator Edition, mely kialakítását tekintve főleg a vlogokhoz lehet majd hasznos.

Fotók: GoPro

Utóbbihoz többféle kiegészítő, így például led lámpa, vagy külső mikrofon is csatlakoztatható hozzá, és akár 4 órányi 4K felvétel készítésére is tökéletesen alkalmas a márka beszámolója szerint. A Hero Black 11 itthon durván 260 ezer forint körüli áron lesz, míg a Creator Edition ennél bő 100 ezer forinttal lesz drágább, a Miniről pedig egyelőre még nincsenek információk.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram