2022.09.23.TomiSpark

Megérkezett a DJI Osmo Mobile 6 gimbal

A súlyát tekintve könnyebb, a működést illetően pedig gyorsabbá vált a DJI legújabb stabilizátora az ígéretek szerint. A termék sok hasznos újdonsággal gazdagodott, miközben megőrizte az elődök legfontosabb értékeit.

Elődeihez képest nagyobb rögzítővel érkezett meg az Osmo Mobile 6 nevű stabilizátor, melynek kialakításánál a gyártó igyekezett arra törekedni, hogy jóval ergonómikusabbá tegye az eszközt. A fejlesztés során szerettek volna olyat alkotni, amiben a nagyobb telefonok vagy a kisebb, de terjedelmes tokkal rendelkező készülékek is simán elférnek.

Az Engadget hírei alapján ez sikerült, miközben a markolatot is kényelmesebbé varázsolták, megtartva eközben az Osmo Mobile 5-ben lévő beépített hosszabbító rudat, amivel szelfibotként is használható a termék.

Az Osmo 6 a DJI ActiveTrack továbbfejlesztett változatával is rendelkezik, amely stabil követést tesz lehetővé nagyobb távolságokra, és lehetővé teszi, hogy a telefon elülső kamerája olyan témákat is követhessen, amelyek megpördülnek vagy oldalra fordulnak, vagyis abban az esetben, ha jelentős mozgásról van szó.

Egy másik új funkció a Quick Launch, amit az iPhone felhasználóinak hoztak létre. Amíg a stabilizátorhoz egy Apple telefon van csatlakoztatva, a Mimo alkalmazás azonnal belép a kameranézetbe, a gimbal kibontásakor. A DJI szerint ezzel drasztikusan lecsökkenthető az előkészítési idő, így a telefon háromszor gyorsabban készen áll majd a fotózásra, mint a korábbi Osmo Mobile modellek esetében.

Szót érdemel még a beépített állapotjelző panel, amellyel gyorsan ellenőrizhetjük az akkumulátor töltöttségi szintjét, az üzemmód gombnak hála pedig minden egyes érintéssel váltogathatunk a különböző funkciók között. Elődjéhez hasonlóan az Osmo Mobile 6 is számos intelligens funkcióval rendelkezik, így például ott a timelapse, a gesztusvezérlés, az automatikus dinamikus zoom, a panoráma vagy a story mód, de a gimbal oldalán egy oldalsó tekerőgomb is megtalálható, amivel a fókusztávolságot és a zoomot állíthatjuk be kedvünk szerint.

A stabilizátor már elérhető a márka online áruházában, 169 euróért, de vélhetően hamarosan már a cég bemutatótermeiben és a kiskereskedők kínálatában is megtalálható lesz.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram