2023.04.13.TomiSpark

Megérkezett a bővítményként használható mesterséges intelligencia

Szinte nincsen olyan nap, hogy ne kerülne ki legalább egy újabb hír a témával kapcsolatban. Most például arról számolt be egy portál, hogy a Merlin nevű Chrome-bővítmény lerövidítheti a munkafolyamatainkat a netes keresgélés közben, ráadásul nagyrészt ingyenesen.

Ezúttal a SlashGear írt egy cikket a mesterséges intelligenciákat illető újdonságokról. Mint kiderült, a böngészőbe bővítményként telepíthető a Merlin, amely egy GPT alapú bot, így segítségünkre lehet, ha könnyebben és hatékonyabban akarunk keresni valamire az interneten, de még a videók összegzésében is támaszkodhatunk rá.

A Merlin ugyanis amellett, hogy más társakhoz hasonlóan kedélyesen képes elcsevegni a felhasználóval a megadott keretek között, képes szinte bármire, amire a Microsoft által a Bingbe integrált ChatGPT is. Ez annyit tesz, hogy írhat nekünk szövegeket, leveleket, akár kódokat is különböző alkalmazásokhoz, de ha szeretnénk, átiratokat is készít YouTube-videókból, vagy összefoglalót készít nekünk utóbbiakból. Ez akkor lehet hasznos, ha nincs kedvünk, esetleg időnk végignézni egy adott felvételt, ugyanakkor ez már nem ingyenes funkció.

Fotó: SlashGear

Bár a Merlin használatáért alapvetően nem kell fizetnünk, azért ebben is van egy limit. Naponta ugyanis maximum 51 lekérdezés engedélyezett, ezen felül már fizetni kell a szolgáltatésért. A SlashGear beszámolója szerint havi bontású csomagokra lehet előfizetni, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy 19 dollárért (nagyjából 6 ezer forint) kapunk 1000 lekérdezést, vagy kaphatunk akár 12 ezret is, ha kifizetünk érte 119 dollárt (közel 40 ezer fotint).

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram