2023.02.08.TomiSpark

Megérkezett a billentyűzet és az egér kombinációja

Néha furcsa dolgok jönnek szembe az interneten, most például a Mouseky keyboard, ami ötvözi egy praktikusan használható vezeték nélküli billentyűzet és az egér szükséges tulajdonságait.

A Gizmodo írt cikket nemrégiben Taliyah Huang látványos alkotásáról, egy igazán színes és feltűnő billentyűzetről. Az már első ránézésre látszik, hogy nem egy hagyományos modellel van dolgunk, hiszen ketté osztható az eszköz a bal és a jobb kezünkre, ami kényelmi szempontból nem tűnik rossz ötletnek, de van más is, amiben egyedi lett.

A Mouseky keyboard lényege, hogy a jobb oldali panelt konkrétan az egér helyett is alkalmazhatjuk, mivel belül egy valódi optikai egér dolgozik, ráadásul bolondbiztos, mivel csak akkor lép életbe ez a funkció, amennyiben a jobb oldali rész CAPS LOCK gombját lenyomva tartják.

Az egérnek is használható billentyűzet támogatja a négy irányú görgetést, a nagyítást, a több macOS-asztal között való váltást és a MacBook trackpad egyéb funkcióit is a különböző billentyűparancsokon keresztül. Erre azért is van lehetőség, mivel a terméket alapvetően az Apple gépeihez tervezték, miután sokan érzik szükségességét egy külső billentyűzetnek ezek esetében, a Mouseky viszont sokkal testre szabhatóbb, mint az almás cég által gyártott Magic Trackpad nevű kiegészítő.

Vannak azért hibák is a Gizmodo beszámolója alapján, mivel a billentyűzet mindkét oldalán egy meglehetősen vastag 3D-nyomtatott ház található, továbbá egy vaskos USB-akkumulátor az energiaellátáshoz. Ezek okozhatnak kényelmetlenségeket, noha Huangnak egy alapvetően hasznos dolgot sikerült létrehoznia.

Ami viszont kiváló hír, hogy a kütyü továbbfejleszthető, ha valaki rendelkezik 3D nyomtatóval, miután bárki letöltheti az általuk készített 3D modelleket, az alkatrészlistát és a Mouseky felépítésének teljes leírását.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram