2022.03.23.TomiSpark

Megérkezett a 150W-tal tölthető telefon

A Realme és a OnePlus komoly ígéreteket tett az előző hónap végén. A kínai BBK Electronics alá tartozó márkák kapcsán akkor arról számolt be, hogy az okostelefonjaikat olyan szuper akkumulátorral látják el, melyeknek a gyorstöltések hatására sem csökken drasztikusan az élettartamuk.

Február 27-e és március 2-a között tartották meg idén a Mobile Word Congress nevű eseményt, melynek helyszíne szokásos módon Barcelona volt. Itt több újdonságot is bemutattak a gyártók, ezek közül pedig a BBK Electronics innovációja volt az egyik leginkább figyelemfelkeltő. A kínai cég ekkor olyan telefonok érkezését jelentette be, melyek akár 150W-os gyorstöltésre is képesek lesznek. A hozzájuk tartozó OnePlus és a Realme márkák közül végül utóbbi neve alatt jelent meg az első ilyen készülék, durván egy hónappal az eseményt követően.

Elsőként így a GT Neo3 lesz az a telefon, melynek akkumulátora az előzetes hírek alapján 1600 töltés után is képes a kapacitása 80%-át leadni. A NotebookCheck beszámolója szerint a szóban forgó egység 4500 mAh-s, az ehhez szükséges gyorstöltőt pedig azonnal megkapják a vásárlók, vagyis sok más gyártóval ellentétben, a Realme legújabb termékéhez nem kell külön töltőfejet vásárolni.

Bár a 150W-os teljesítmény önmagában is jól hangzik, a töltési időre vonatkozó gyári adatok még ennél is lenyűgözőbbek. Ezek alapján ugyanis 0-ról 50%-ra mindössze 5 perc alatt feltölt a telefon, az viszont némileg fura, hogy a 100%-os állapotról egyelőre semmilyen információt nem osztottak meg.

Fotó: Realme

Természetesen ezen kívül is van miért figyelni a mobilra. Az eszközön az Android12 fut, a MediaTek Dimensity 8100-as chipje dolgozik benne, a megjelenítésért pedig egy 6,7 hüvelykes, 120 Hz-es FHD+ AMOLED kijelző felel, amely alatt egy ujjlenyomat olvasó is helyet kapott. Ami a kamerákat illeti, előre egy 16 megapixeles, míg hátra egy tripla lencsés rendszert helyeztek el. Utóbbi egy 50, egy 8 és egy 2 megapixeles egységből áll össze.

A vállalat rögtön kétféle típust dobott piacra, miután egy 80W-tal tölthető, 5000 mAh-s változatot is létrehoztak, ami viszont kicsit problémás, hogy ezek egyelőre kizárólag Kínában érhetőek el. A hírek szerint a nemzetközi értékesítés is tervben van, azt azonban nem tudni, mikorra tervezik ezt.

Mindez azért is kár, mert az autósport szerelmeseire is gondoltak, a Realme hivatalos oldalán ugyanis elérhető az a Le Mans verzió, melynek dizájnjával a legendás 24 órás futam 1966-os kiadását megnyerő Ford GT40-est idézik meg.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram