2023.04.03.TomiSpark

Még telefonálni is lehet a Lucyd legújabb napszemüvegével

Az intelligens szemüvegekre még mindig elég nagy igény mutatkozik, az amerikai márkánál pedig egy mutatós, hagyományosan is alkalmazható okosterméket alkottak. Zenét hallgatni, hívásokat fogadni egyaránt tudunk vele, de még a GPS sem maradt ki a funkciók közül.

Többek között hangszórókat és mikrofonokat rejt magában a Lucyd audio szemüvege, ami első ránézésre csak egy sima napszemüvegnek tűnik. Ennél azonban jóval többet tud, mivel a Wired tesztje alapján eleve nagyon minőségi lencséket kapunk, a keret baloldalán lévő szárba egy mikrofont helyeztek el, a túloldalt pedig az akkumulátor is megtalálható, míg hangszórókból jutott mindkét szárra.

A Wired cikke szerint ezek a szárak nehezebbek és vastagabbak, mint egy normál szemüveg esetében, de elvileg ezt könnyű megszokni, a lejátszást pedig a rajtuk lévő gombokkal is tudjuk kezelni. A használata bluetooth segítségével történik, így akár zenét is tudunk hallgatni vele, ami pedig a hangzást illeti, állítólag a Pink Floyd és a Machine Gun Kelly számai elég jól szóltak, de túl nagy hangerőn már nem volt igazán tiszta, ráadásul így kívülre is elég sok hallatszik a zenéből.

Fotók: Lucyd

Némi alapvető zaj egyébként is kiszűrődik, de ennyit egy normál fülhallgató esetében is eltűr az ember, ha pedig hangosan hallgatnánk a kedvenceinket, az emberek többsége még mindig nem napszemüvegért szalad majd a boltba.

A portál által leírtak alapján a mikrofon erején lenne mit javítani, ugyanakkor a túlsó fél hangját kiválóan lehet hallani telefonálás közben, amit pedig kiemeltek az a GPS. Bár látni nem fogjuk az információkat, hallani igen, ami gyaloglás közben nagyszerűen jöhet, ha keresünk egy címet. Fontos még kiemelni az akkumulátor üzemidejét is, ami maximum 12 órás volt a tesztjük során, de az sem elhanyagolandó, hogy a lencsék választéka is elég nagy, igaz sajnos az ára is az, ami bizonyos lencseopciókkal a Wired szerint akár 400 dollárig is felmehet, alapvetően pedig 200 dollárért lehet beszerezni.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram