2022.01.24.TomiSpark

Még mindig a Spotify rendelkezik a legtöbb előfizetővel

Bár csökkent az előnyük, további is a svédországi vállalat áll az élen a zenei streaming szolgáltatók rangsorában.

A Spotify korábban is piacvezetőnek számított, ez pedig 2022 elejére sem változott meg, ugyanakkor figyelniük kell a vetélytársakra. Ez a Mida kutatócége által nemrégiben kiadott listáról derült ki, melyen több érdekesség is megfigyelhető.

Egyértelműen látszik például, hogy a Spotify hiába maradt az élen, már kisebb a piaci részesedésük, mint egy évvel ezelőtt volt. Jelenleg 31 százalék az övék, a második helyen az Apple Music következik 15 százalékkal, a harmadik helyen pedig azonosan áll 13 százalékkal az Amazon Music és a Tencent Music.

Noha a piaci részesedést tekintve rosszabbul áll a Spotify, az előfizetők számára még mindig büszkék lehetnek, mely 20 százalékkal lett több a tavalyi adatokhoz viszonyítva. Mindez nem csak a saját népszerűségüknek köszönhető, az adatokból ugyanis jól látszik, hogy világszerte egyre többen hajlandóak előfizetni valamelyik szolgáltatásra. 2021 második negyedévének végén 523,9 millió hallgatót regisztráltak, ez pedig 109,5 millióval nagyobb, mint egy esztendővel korábban.

Örülhetnek még a YouTube Music alkotói is, mivel a videómegosztó streaming szolgáltatása a tavalyi évhez képest 50 százalékkal növelte az előfizetőinek számát, ráadásul a piaci részesedésük is nőtt. A mostani kutatás alapján az ötödik helyen állnak 8 százalékkal, így tehát egyelőre elégedettek lehetnek az elért eredményekkel.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram