2023.10.17.TomiSpark

Már tesztfázisban tart a Google hírekkel megtűzdelt kezdőlapja

Úgy tűnik a mobilos verzióban tapasztalt kinézet a PC-ken is megjelenhet, legalábbis erre engednek következtetni a sajtóban nemrég megjelent képek. Többen is kiszúrták, hogy a keresőóriás a Discover Feed beépítésével kísérletezik az asztali módban, ezt pedig konkrétan a cégnél sem tagadták.

Érdekes apróságot osztottak meg nemrégiben a MSPowerUser oldalán, amire több más portál is felfigyelt a napokban. Ezek alapján a Google mobilokról és táblagépekről már jól ismert Discover Feed beépítését teszteli az asztali verzióban. Erre az alábbi képernyőfotó is utal.

Fotó: MSPowerUser

Itt tisztán látszik, hogy a Google kezdőlapján a szokásos dolgok alatt híreket találunk, mellettük pedig időjárás-előrejelzést, sporteredményeket és részvényekkel kapcsolatos legfontosabb információkat is megjelenítik a felhasználók számára.

Mivel erre elég sok helyen felkapták a fejüket, természetesen a sajtó oldaláról sem maradt el a megkeresés, a Google szóvivője, Lara Levin pedig a The Verge számára megerősítette, valóban kísérleteznek a 2018 óta létező funkció asztali változatával, melynek tesztfázisa jelenleg Indiában zajlik. Eközben a fotót eredetileg megosztó MSPowerUser arról írt, hogy a Google kísérleti felülete hasonló ahhoz, amit a Microsoft kínál a Bing keresőmotorján, amely már most is tartalmaz egy hosszú listát a hírekről és egyéb információkról.

A Google tehát vélhetőleg csak haladni próbál a korral, az újításról pedig már gondolkodhatnak egy ideje, amit jól bizonyít, hogy a 9To5Google még tavaly szúrt ki egy sor widget-szerű kártya tesztelését , amelyek hasonlóan vegyesen mutatnak híreket, időjárás-előrejelzéseket és tőzsdei információkat az asztali módban.

Fotó: 9To5Google
Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram